Sarea ecologica, prietenul din solnita
In cantitati mari e periculoasa pentru sanatate, iar specialistii spun ca romanii consuma de trei ori mai multa sare decat ar trebui
In cantitati mari e periculoasa pentru sanatate, iar specialistii spun ca romanii consuma de trei ori mai multa sare decat ar trebui
Nelipsita din hrana omului, sarea trebuie sa fie imbogatita cu iod si cu alte cateva minerale esentiale, pentru a putea asigura corecta functionare a „uzinei chimice”, care este organismul uman. Schimbarile climatice afecteaza productia de sare de mare de pe glob. Ploile, umezeala si ceata, fenomene amplificate in ultima vreme din cauza incalzirii globale, aduc…
Este destul de dificil de stabilit momentul in care oamenii au inceput sa consume sare. Initial, se hraneau cu carne, asigurandu-si astfel intre doua si cinci grame de sare pe zi. Se stie ca alimentatia bazata pe carne ofera organismului sufcienta sare, cat si minerale.