Probleme de mediu foarte grave in Caras Severin

Depozitarea deseurilor in judetul Caras-Severin reprezinta o problema prioritara pentru autoritatile locale si judetene. Acum ca au trecut alegerile locale, autoritatile judetene au discutat in sedinta Colegiului prefectural din aceasta luna sa ii convoace pe toti primarii si sa gaseasca solutii pentru depozitarea gunoiului menajer conform standardelor europene. In Caras-Severin sunt 8 depozite pentru deseuri…

Citește mai departe

Unde se duc deseurile radioactive din Romania?

Comisia Europeana a propus miercuri anumite standarde de securitate pentru depozitarea definitiva a combustibilului uzat si a deseurilor radioactive care provin de la centralele nuclearo-electrice, precum si din activitatile medicale sau de cercetare. Prin directiva propusa, statelor membre li se cere sa prezinte programe nationale in care sa specifice cand, unde si in ce mod…

Citește mai departe

Romania si depozitele de deseuri nucleare

Comisia Europeana a propus miercuri anumite standarde de securitate pentru depozitarea definitiva a combustibilului uzat Si a deSeurilor radioactive care provin de la centralele nuclearo-electrice, precum Si din activitatile medicale sau de cercetare. Prin directiva propusa, statelor membre li se cere sa prezinte programe nationale in care sa specifice cand, unde Si in ce mod vor…

Citește mai departe

Interzis pentru deseuri in zona Deltei Dunarii

Toate grupurile parlamentare si-au aratat sustinerea pentru initiativa, existand, insa, temeri din partea unor parlamentari ca proiectul va afecta totusi activitatea economica, in conditiile in care exista planuri pentru construirea unei centrale atomo-electrice in acea zona. Senatul a aprobat miercuri doua proiecte legislative prin care se interzice construirea de depozite pentru deseuri toxice si radioactive…

Citește mai departe

Depozitarea deseurilor toxice in zona Deltei Dunarii, interzisa

Senatul a aprobat miercuri doua proiecte legislative prin care se interzice construirea de depozite pentru deseuri toxice si radioactive la o distanta mai mica de 20 de kilometri de linia tarmului Marii Negre si a ariilor protejate din reteaua Natura 2000. Primul proiect, initiat de parlamentarii PNLPuiu Hasotti si Gheorghe Dragomir, vizeaza completarea Ordonantei de…

Citește mai departe

Depozite pentru deseuri rezultate din demolari

Cetatenii din zonele rurale trebuie sa incheie contracte cu reprezentanti ai firmelor de salubritate. Declaratia ii apartine prese-dintelui Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului (ANPM), Mihail Faca. „Daca pentru serviciile de apa curenta se poate plati, atunci trebuie sa se poata plati si pentru acest serviciu. Prin aceste contracte va exista o evidenta iar oamenii nu…

Citește mai departe

Romania mai are doar cateva saptamani pentru a desfiinta zeci de gropi de gunoi

Romania s-a angajat, in cadrul negocierilor pentru capitolul de mediu, ca, pana la 16 iulie 2009, sa inchida un numar de depozite pentru deseuri municipale si rurale care nu respecta normele europene si sa deschida altele ecologice, conform directivei Comisiei Europene pentru management-ul deseurilor. Nerespectarea termenului poate duce – de obicei – la declansarea unei…

Citește mai departe

Studii privind tratarea levigatului de la gropile de gunoi ecologice

LUCRARILE CE STAU LA BAZA REALIZARII UNEI GROPI ECOLOGICE Lucrarile care se au in vederea realizarii unui depozit de deseuri sunt urmatoarele: – lucrari terasamente ; – lucrari de etansare ; -controlul de calitate al materialelor de etansare (geocompozitului, geomembranei, geotextilului de protectie) ; – realizarea sistemului de drenare a levigatului ; – realizarea sistemului…

Citește mai departe

Lege pentru molozul din constructii

Fiecare mare oras al tarii trebuie sa aiba depozite pentru deseurile din constructii. Guvernul pregateste un act normativ in acest sens. Anuntul a fost facut azi de ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi, la Cluj, la o conferinta organizata pe probleme de mediu. Sursa: TVR

Citește mai departe