Rezidurile de pesticide din legume si fructe, verificate

Studiu: Fructele si legumele ecologice contin mai multi antioxidanti

Fructele, legumele si cerealele organice au un nivel mai ridicat de antioxidanti si un nivel mai scazut de pesticide decat produsele crescute conventional, arata o analiza extinsa a studiilor care s-au facut pana acum pe aceasta tema. Culturile organice contin cu 17% mai multi antioxidanti decat culturile crescute conventional. “Studiul arata foarte clar ca modalitatea…

Citește mai departe

Performante de mediu slabe ale supermarketurilor din Bulgaria si Romania

Supermarketurile din Bulgaria si Romania nu se ridica la nivelul asteptarilor in ceea ce priveste politica de mediu, reiese din primul studiu privind sustenabilitatea verde, se arata intr-un comunicat de presa remis Agerpres de catre filiala bulgara a organizatiei WWF. Studiul urmareste performanta a cate 10 retaileri din fiecare tara prin prisma a sase domenii-cheie:…

Citește mai departe

Agentia Europeana pentru Securitatea Alimentara: 60% din legume si 30% din fructe contin pesticide

Agentia Europeana pentru Securitatea Alimentara informeaza consumatorii ca 60 la suta din legume si 30 la suta din fructe contin pesticide. Procentele sunt ingrijoratoare, pentru ca aceste substante ne pun in pericol sanatatea! Mai mult decat atat, cercetatorii sustin ca substantele chimice folosite de agricultori pentru a creste productia la unele fructe si legume duc…

Citește mai departe

Raport UE: pesticide si in alimentele organice!

Un raport anual al Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara (EFSA) indica pentru prima data existenta de pesticide si in produsele organice analizate, daramand mitul conform caruia aceste produse nu intra in contact cu substante sintetice, informeaza Euractiv. Autoritatea a analizat anul acesta, pentru prima data, atat mostre din produse organice, cat si alimente obisnuite. Din…

Citește mai departe