Studiu: Fructele si legumele ecologice contin mai multi antioxidanti

Rezidurile de pesticide din legume si fructe, verificate
Studiu: Fructele si legumele ecologice contin mai multi antioxidanti
Studiu: Fructele si legumele ecologice contin mai multi antioxidanti

Fructele, legumele si cerealele organice au un nivel mai ridicat de antioxidanti si un nivel mai scazut de pesticide decat produsele crescute conventional, arata o analiza extinsa a studiilor care s-au facut pana acum pe aceasta tema.

Culturile organice contin cu 17% mai multi antioxidanti decat culturile crescute conventional. “Studiul arata foarte clar ca modalitatea in care crestem mancarea are un impact”, spune Carlo Leifert, profesor de agricultura ecologica la Newcastle University din Anglia care a coordonat cercetarea. “Daca cumperi fructe si legume organice poti fi sigur ca ai, in medie, mai multi antioxidanti la acelasi nivel de calorii”, a adaugat el.

Rezultatele contrazic o analiza similara publicata in urma cu doi ani de cercetatorii de la Stanford care au descoperit ca exista doar diferente minore in ce priveste continutul nutritional intre mancarea organica si cea conventionala.

In orice caz, noul studiu nu sustine ca a manca organic duce la o sanatate mai buna, dar alte studii au aratat ca antioxidantii scad riscul de cancer si alte afectiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *