Curs acreditat de agricultura ecologica in Timisoara

Coada la inregistrarea in sistem eco

Zeci de fermieri, procesatori si comercianti din sectorul agriculturii ecologice au trecut zilele acestea pragul Directiei pentru Agricultura Bihor, pentru a se inregistra. Conform normelor Ordinului nr. 1438/ 2013 de modificare a Ordinului ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (OMADR) nr. 1253/2013, in fiecare an, pana la data de 16 mai (inclusiv), fermierii, procesatorii si comerciantii…

Citește mai departe
Mierea ecologica detine aproape 20% din piata mierii romanesti

Mierea ecologica detine aproape 20% din piata mierii romanesti

Mierea ecologica este unul dintre cele mai bine vandute produse romanesti, impreuna cu fructele, legumele, lactatele si ouale. Aproximativ 80% din productia totala de miere ecologica din tara noastra este exportata in tarile membre UE, conform Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania. Cu toate acestea, romanii au inceput sa prinda gustul mierii ecologice, oferind o…

Citește mai departe

Apicultorii pot primi un sprijin din partea UE pentru conversia catre sistemul ecologic

Apicultorii pot primi un sprijin din partea UE pentru conversia catre sistemul ecologic din fondurile totale alocate de UE agriculturii ecologice. Conform Ministerului Agriculturii, anul trecut apicultorii din sistem au beneficiat de 378.000 de euro din cele 3 milioane de euro alocate agriculturii ecologice din Romania, dar Guvernul a solicitat la Bruxelles o majorare a…

Citește mai departe

Miere ecologica

Mierea ecologica este in primul rand o miere obtinuta intr-o zona nepoluata, certificata ecologic. Albinele zboara doar pe 3 – 5 km in jurul stupului, astfel ca certificatorul verifica acea zona: sa nu existe surse de poluare industriala, sa nu se cultive nimic pe acea suprafata care sa necesite stropirea cu pesticite / insecticide, sursele…

Citește mai departe