Nanotehnologia ar putea transforma arbustii in generatoare masive de energie

Nanotehnologia ar putea transforma arbustii in generatoare masive de energie sau in senzori pentru explozibili. Plantele sunt foarte valoroase: sunt folosite in alimentatie, sunt transformate in carburanti, emit oxigenul in aer si, datorita frumusetii lor, au rol decorativ. In prezent, o echipa de cercetatori de la MIT si-a propus sa intensifice utilitatea plantelor prin adaugarea…

Citește mai departe

Cercetatorii romani produc primele celule solare de generatia a 3-a folosind nanotuburi de carbon

O echipa de cercetatori romani din cadrul Centrului de Stiinta Suprafetei si Nanotehnologie al Universitatii Politehnice Bucuresti, condusa de Prof. Dr.rer.nat. Marius Enachescu – specialist international in fizica suprafetei, a realizat in premiera in Romania celule solare de generatia a 3-a pe baza de nanotuburi de carbon produse in laboratorul si cu echipamentele proprii. Cele…

Citește mai departe

Hainele cu nanotuburi vor putea alimenta laptop-urile

Frecarea nanotuburilor de oxid de zinc implantate in jurul fibrelor textile permite recuperarea energiei, solare, eoliene sau a celei rezultate din miscarea corpului uman, pentru a produce electricitate, potrivit unui studiu publicat in revista Nature, informeaza AFP. Tuburile implantate pe fire au un diametru cuprins intre 50 si 200 nanometri (1/5.000-ime de milimetru – 1/20.000-ime…

Citește mai departe

Solutia pentru omenire, energia nucleara

Fizicianul roman Liviu Popa-Simil, stabilit in Statele Unite ale Americii, este inventatorul unui material care ar putea revolutiona domeniul energiei nucleare si ar putea stopa criza carburantilor. Pentru iesirea din criza mondiala, cercetatorul roman Liviu Popa-Simil recomanda, pe langa energiile regenerabile, investitii in genera-toarele nucleare nepoluante. Adevarul: Cum va simtiti in calitate de „roman de…

Citește mai departe
O companie francez? a prezentat o folie de 1 euro care încarc? smartphone-urile cu energie solar?

Inginerii au construit celule solare mai mici decat cele traditionale

Unele dintre cele mai mici celele solare au fost testate cu succes ca si o sursa de energie chiar si pentru masinarii microscopice. „Celulele au fost fost fabricate dintr-un polimer organic si au fost unite intr-un experiment menit a demonstra abilitatea lor de a produce energie pentru mici aparaturi utilizate pentru detectarea scurgerilor de chimicale„,…

Citește mai departe