Nanoparticulele rezultate in urma incinerarii deseurilor sunt extrem de periculoase

Prin incinerare se produc nanoparticule extrem de toxice Nanoparticulele, uneori denumite si particule ultrafine, sunt acele particule cu un diametru mai mic de 1 micron. Nanoparticulele se gasesc in jurul nostru inca de la aparitia primei combustii de inalta temperatura care a implicat gaz si motoare diesel, o instalatie alimentata de carbune, titei sau gaze…

Citește mai departe

Directoarea APM Bihor, Sanda Mercea: „Nu cred ca Oradea este un oras poluat”

Anul 2014 s-a incheiat, din perspectiva profesionistilor in protectia mediului, cam cu aceleasi probleme de la inceputul sau: terenurile contaminate ale fostelor fabrici, pericolul disparitiei speciilor unicat din rezervatia Petea si poluarea termocentralei pe carbuni. In cursul anului, autoritatile de mediu au descoperit insa si o noua sursa de poluare: deversarile ilegale ale Spitalului Judetean…

Citește mai departe
Timi?oara – un ora? poluat fonic. Traumele zgomotului: ame?eli, nervozitate, insomnii ?i surditate

    Timisoara – un oras poluat fonic. Traumele zgomotului: ameteli, nervozitate, insomnii si surditate

    Dupa cum arata masuratorile realizate de specialistii de la agentia de mediu, in Timisoara, zgomotul este depasit in proportie de 40%, in aproape toate cele 15 locatii unde au fost facute masuratori. Dupa cum se stie, poluarea fonica are numai efecte negative in special pentru om.   Infrasunetele si ultrasunetele „Produce stres, oboseala, diminuarea sau…

    Citește mai departe

    Spaniolii au gasit ”o comoara ecologica” in mijlocul Bucurestiului

    Printre blocurile comuniste si zgarie-norii din mijlocul Bucurestiului se gaseste asa numitul ‘lac’ Vacaresti, o balta abandonata care a dezvoltat printre stavile un ecosistem complex, de o mare valoare culturala, si care a aparut initial ca proiect hidrologic al dictatorului Nicolae Ceausescu, se arata intr-o corespondenta a agentiei spaniole EFE. Lacul este cunoscut in Romania,…

    Citește mai departe

    Natura, binefacatoare, munceste pentru a restabili ceea ce omul nu inceteaza sa distruga

    – La nature bienfaisante travaille a retablir ce que l’homme ne cesse de detruire. -(Le Comte de Buffon). – Natura, binefacatoare, munceste pentru a restabili ceea ce omul nu inceteaza sa distruga- (Le Comte de Buffon). Ce reprezinta pentru noi mediul in care locuim? Ce inseamna natura, ce sunt copacii, iarba, apele, animalele si plantele?…

    Citește mai departe