Angajatii de la Mediu se plang ca au lefuri mai mici decat in invatamant

Angajatii de la Mediu se plang ca au lefuri mai mici decat in invatamant
Angajatii de la Mediu se plang ca au lefuri mai mici decat in invatamant

Aproximativ 800.000 lei au fost virati la bugetul de stat din tarife de mediu, taxe percepute anul trecut de Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Iasi. „Iasul nu este un oras poluat, ci prafuit”, a declarat ieri ing. Bogdan Davideanu (FOTO), directorul executiv al institutiei. Cu prilejul prezentarii bilantului pe 2014, oficialul APM Iasi s-a plans de faptul ca institutia pe care o conducere sufera mult de pe urma alocarii bugetare insuficiente. „Avem salarii mai mici chiar si decat cei din invatamant”, a spus acesta.

Neajunsurile banesti se vad cel mai bine atunci cand vine vorba de achizitionarea de piese de schimb si consumabile, respectiv pentru reparatia analizoarelor defecte din statiile automate de monitorizare a calitatii aerului, a indicat conducerea Agentiei. Totodata, alocarea insuficienta de la buget a dus la lipsa unor dotari corespunzatoare pentru interventii in cazul poluarilor accidentare. De asemenea, lipsa de personal duce la o activitate mai anevoiasa a institutiei. Daca in ianuarie 2014 APM avea 38 de functionari publici la finele anului trecut numarul acestora a crescut cu o singura persoana.

„La Contabilitate nu si-au luat de trei ani nicio zi de concediu”, a adaugat, in completarea lui Davideanu, o functionara a institutiei. Cu toate problemele logistice, APM se poate lauda insa cu o activitate sustinuta pe mai multe planuri. In primul rand, in cursul anului trecut s-a finalizat si aprobat Planul Local de Actiune pentru Mediu 2014-2018. Tot la capitolul realizari, conducerea APM a indicat parteneriatul pentru declararea Zonei Jijia Inferioara ca sit RAMSAR, respectiv mentinerea functionarii retelei de monitorizare a calitatii aerului. Agentia a organizat, impreuna cu zeci de unitati de invatamant de pe raza judetului circa 60 de actiuni educative pentru protectia mediului. In cursului acestui an, APM se va muta intr-un nou sediu, situat pe Calea Chisinaului, ce anterior a adapostit fosta cantina a societatii Tehnoton. “Pe de o parte, colaboratorii nostri o sa ajunga mai greu acolo, la noi la tara”, a glumit Davideanu.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente