Educatia ecologica, responsabilitatea educatorilor de azi si a celor de maine

Gradinita cu P.P. Nr.14 Botosani, Structura a Scolii Gimnaziale Nr.11 Botosani, in parteneriat cu Agentia pentru Protectia Mediului Botosani, deruleaza proiectul judetean „Natura, carte deschisa pentru minte si suflet”, inscris in CAEN I.S.J. Botosani, proiect educational menit sa constientizeze prescolarii cu privire la problemele mediului inconjurator si sa formeze o mentalitate sanatoasa privind calitatea vietii…

Citește mai departe

Oprim poluarea cu nutrienti si pastram planeta albastra

Dezbaterea “Reducerea poluarii cu nutrienti a apelor si solului din regiunea Nord-Vest a Romaniei” a adus in vizor problema controlului poluarii si s-au purtat, la Cluj, discutii in prezenta reprezentantilor Prefecturii, Consiliului Judetean si Agentiei de Mediu. Conferinta face parte dintr-un proiect in cadrul caruia comuna Bontida a beneficiat de una dintre cele mai mari…

Citește mai departe
„Ora P?mântului” la Mire?u Mare

„Ora Pamantului” la Miresu Mare

Acum sapte ani am infiintat impreuna cu doamna profesoara de biologie Cornelia Muresan Cercul ecologic „Laleau pestrita” la Scoala din Miresu Mare. Initiativa care mi-a apartinut, a facut ca sa ni-i apropiem pe domnul profesor Ion Nadisan, pe ing. Ionica Pop, pe ornitologul Robert Hitter, pe comisarul sef Vlad Danila de la Garda Ecologica, pe…

Citește mai departe

Cum sa-ti educi copilul in stil eco! Ce trebuie sa-i inveti pe cei mici despre un mod de viata „verde”

Stirile de pe toate canalele media ne anunta neincetat ca Planeta Albastra a intrat intr-un proces de autodistrugere. Daca noi nu am stiut cum sa gestionam resursele cu care Pamantul a fost dotat, copiii sunt singura noastra speranta. Nu trebuie sa te bazezi doar pe scoala si pe diverse organizatii guvernamentale ca sa-l invete pe…

Citește mai departe

Cateva cuvinte despre Pamant

Pamantul (sau Terra, uneori numita Planeta Albastra) este a treia planeta ca distanta fata de Soare in sistemul nostru solar si a cincea ca dimensiuni. Face parte dintre planetele interioare ale sistemului solar (planetele aflate in interiorul centurii de asteroizi a Sistemului Solar). Este cea mai mare din categoria planetelor telurice si singura cunoscuta pana…

Citește mai departe

Poluantii zonei Arctice

Populatia nativa dinZona Arctica ( Eschimosisi Inuiti ) a acumulat in organismul lor cantitati neobisnuit de mari de chimicale sintetice ce contamineaza in momentul de fata mediul Arctic.Studii recente arata ca populatia indigena dar si animalele de prada din aceasta zona sunt  cei mai contaminati cu chimicale de pe Terra. Zona Arctica este considerata ca…

Citește mai departe