Planeta albastra celebrata la Sala Radio

  0
  457
  Planeta albastra celebrata la Sala Radio

  Primavara este anotimpul cel mai plin de evenimente care atrag atentia asupra planetei albastre si a modului in care o putem ajuta si vindeca. Dupa am stins luminile pentru o ora pe 26 martie, de Earth Hour, participam la maratoane si actiuni de binefacere pe 22 aprilie, de Earth Day, va invitam sa ascultati Pamantul prin vocile cristaline ale copiilor, pe 8 mai, la Sala Radio, in cadrul concertului For the beauty of the Earth.

  Chiar daca nu sesizam, Pamantul ne vorbeste! prin vant si frunze, rauri si fluturi, chiar si prin furtuni si dezastre, planeta albastra comunica neincetat cu locuitorii sai. Corul de Copii Radio il descifreaza si il canta duminica, 8 mai, ora 19.00, in cadrul concertului de la Sala Radio.

  Pe langa lucrarea care da si titlul concertului, For the beauty of the Earth de John Rutter, programul serii mai cuprinde Opereta Ecologica en Quatro Actos de Alberto Grau si Adiemus, Songs of Sanctuary de Karl Jenkins.

  Planeta albastra celebrata la Sala Radio

  Pe undele vantului, pe valurile marii si prin fosnetul frunzelor, Opereta Ecologica poarta ascultatorul intr-o calatorie imaginara in lumea inconjuratoare cu ajutorul muzicii, efectelor sonore si a percutiei corporale, calatorie ce continua cu influentele tribale si cuvintele special inventate din Adiemus.

  Infiintat in 1945, Corul de Copii Radio a avut o evolutie spectaculoasa inca de la aparitia sa in peisajul muzical romanesc. Ansamblul, care a primit in 2004 titlul de AMBASADOR Cultural al Uniunii Europene, a sustinut sute de concerte a capella sau vocal-simfonice, sub baghetele celor mai recunoscuti dirijori din tara si strainatate.

  In ultimii ani, ansamblul exploreaza noi forme de expresie artistica, indreptandu-se preferential catre manifestari conceptuale si de cooperare culturala cum ar fi: Songbridge-Canada, Brundibar-Franta, Les Instants Sacres-Franta, Amadeus-Romania, Voci d”Europa-Italia, Adiemus-Romania si Eclats de l”Eau in Romania si Franta. In 2008, Corul de Copii Radio a fost invitat sa prezinte spectacolul multimedia „Romanian Roots” la Simpozionului Mondial de Muzica Corala organizat la Copenhaga de Federatia Internationala a Muzicii Corale. Proiectul, care propune publicului un parcurs al spiritualitatii romanesti oglindite in muzica corala, a fost prezentat ulterior in Germania, Suedia, si Bulgaria.

  In 2011, Corul de Copii Radio a sustinut concertul „Magnificat, anima mea Dominum” de J.S.Bach in cadrul Festivalului de Muzica Veche din Bucuresti.

  Anul acesta, ansamblul va participa la Festivalul International George Enescu cu un program in memoriam Marin Constantin, alaturi de Corul National de Camera Madrigal, in data de 8 septembrie, la Sala Radio.

  Pana atunci, insa, va ofera concertul „For the beauty of the Earth”, duminica, 8 mai, ora 19.00, Sala Radio.

  Biletele se gasesc la Casa de Bilete a Salii Radio (Str. Gral. Berthelot nr. 60-64) si online, pe www.eventim.ro.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.