Factorul „Hr” - elementul magic din florile de g?lbenele. Inamicul num?rul 1 al cancerului!

Factorul „Hr” – elementul magic din florile de galbenele. Inamicul numarul 1 al cancerului!

In culturile Evului Mediu, fierturile de frunze de galbenele in amestec cu alte plante erau considerate un leac pentru indepartarea vrajitoarelor. Vracii lusitani foloseau ceaiul de galbenele in „curatarea sufletului si a trupului”, dupa sedintele de exorcizare, precum si ca pe un veritabil medicament impotriva afectiunilor gastrice (gastrite si ulcere). Studiul mai amanuntit efectuat de…

Citește mai departe
Beneficiile ceaiului de roinita, sursa ta zilnica de relaxare si fericire

Beneficiile ceaiului de roinita, sursa ta zilnica de relaxare si fericire

Roinita este o planta medicinala cu importante proprietati curative asupra organismului. Ceaiul de roinita are o aroma placuta si este usor metolat. Placerea de a bea un ceai gustos este completata si de o serie de beneficii importante asupra sanatatii, roinita fiind considerata un tratament de exceptie impotriva anxietatii, stresului, insomniei si a multor altor…

Citește mai departe
Ghidul fructelor si legumelor de vara care cresc imunitatea organismului

Ghidul fructelor si legumelor de vara care cresc imunitatea organismului

Fiecare anotimp aduce cu sine probleme specifice sanatatii, afectiuni si inconveniente tipic sezoniere. Insa, totodata, fiecare anotimp ofera si solutii pentru imbunatatirea starii generale a organismului, intaarirea sistemului imunitar si redobandirea vitalitatii. Si cu atat mai mult, vara este sezonul ideal pentru a profita de remediile naturale pe care fructele si legumele acestui sezon le…

Citește mai departe

Care sunt beneficiile pe care floarea-soarelui le aduce organismului aceasta planta

Mancati zilnic 30-40 g de seminte de floarea-soarelui. Acestea contin vitamine din complexul B si magneziu Floarea-soarelui nu este doar o planta care ne incanta privirile. Semintele, uleiul sau tinctura din petalele acestei plante au proprietati curative nebanuite. „Bomboanele agricole”, asa cum sunt numite semintele ei, sunt o sursa naturala de magneziu, mineral atat de…

Citește mai departe

Fructele de merisor, alaturi de afine, sunt printre cele mai benefice fructe de padure

Vedete in special in regiunile nordice, fructele de merisor, alaturi de afine, sunt printre cele mai sanatoase fructe de padure. Sunt bogate in substante antiinfectioase, precum vitamina C, care le confera proprietati curative imbatabile. Fie ca sunt consumate proaspete sau uscate, fructele de merisor sunt o mina de sanatate pe care nu ai voie sa…

Citește mai departe

Top 3 plante care usureaza respiratia

Nasul infundat si dificultatea de a respira liber sunt probleme cu care ne confruntam frecvent in sezonul rece. Infuziile, esentele si gargara cu anumite plante pot fi de ajutor in combaterea acestor simptome. 1 Menta elibereaza caile nazale Specialistii precizeaza ca izma contine cele mai eficiente principii active si proprietati curative dintre toate plantele benefice…

Citește mai departe

Ginkgo biloba sau piersica de argint

Ginkgo biloba – arborele care face minuni pentru sanatate Incregatura Pinophyta: Heterogene din punct de vedere morfo-anatomic, situatie reflecatata si de noile sisteme pe care le subordoneaza gimnospermele (gymnos = nud, golas, sperma = samanta) la 4 increngaturi: Cycadophyta; Coniferophyita; Gnetophyta; Ginkgophyta Caractere Generale:Consistenta lemnoasa – arbori, arbursti, liane; Predomina traheidele cu punctutiuni aerolate; Frunzele…

Citește mai departe

Apa geo-termala a ajuns un lux in Islanda

Daca pana acum localnicii erau rasfatati de natura si o foloseau chiar si la gatit, criza economica ii forteaza sa mai stranga robinetul. Autoritatile avertizeaza ca, in acest ritm, apa geo-termala, una dintre principalele surse de energie electrica, se va imputina drastic si va afecta grav economia tarii. In zilele noastre, 90% din locuitorii Islandei…

Citește mai departe

Namolul din Lacu Sarat, la mila lui Dumnezeu

Daca deficitul de ploaie se mentine, lacul cu ape curative ar putea disparea. Administratorii statiunii Lacu Sarat spun ca seceta din ultimii doi ani este de vina. Ei se bazeaza pe puterea Celui de Sus ca lacul sa-si revina. Sute de oameni fac zilnic tratament balnear in statiunea Lacu Sarat. Pe holurile complexului Flora oameni…

Citește mai departe