Apa geo-termala a ajuns un lux in Islanda

0
655
Au început lucrările la centrala geotermală "Bagnore 4" din Toscana

Daca pana acum localnicii erau rasfatati de natura si o foloseau chiar si la gatit, criza economica ii forteaza sa mai stranga robinetul.
energie geotermala
Autoritatile avertizeaza ca, in acest ritm, apa geo-termala, una dintre principalele surse de energie electrica, se va imputina drastic si va afecta grav economia tarii.

In zilele noastre, 90% din locuitorii Islandei folosesc apele geotermale pentru a-si incalzi locuintele – Stefan Arnoldson, specialist energie geotermala

Pana acum, islandezii au profitat din plin de apele termale, una dintre atractiile turistice principale ale tarii.

Ghetarii, care acopera cam 11% teritoriu, sunt sursa principala de energie. Ce ramane este asigurat de izvoarele geotermale.

Nu doar turistii sunt atrasi de perspectiva unei bai in apele cu proprietati curative care au devenit un simbol al Islandei.

Veti fi uimiti sa aflati ca in bucatariile din Reykjavik, apa termala ajunge inclusiv in ibricul de cafea.

Resursele naturale de electricitate sunt la mare pret si apele geotermale sunt „petrolul” Islandei. Mai ales de cand cele mai mari banci din insula au clacat sub presiunea crizei mondiale.

Islandezii nu-si pierd speranta. Solutiile pentru viitor sunt hidroenergia si energia geotermala, care ar putea sa reprezinte „motoarele” cresterii economiei.

Sursa: Stirile PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.