Insecticid ecologic din ulei si detergent de vase

  0
  1262
  Insecticid-ecologic-din-ulei-si-detergent-de-vase
  Insecticid ecologic din ulei si detergent de vase

  Uleiul sufoca daunatorii, iar detergentul patrunde in corpul daunatorilor cu corpul moale (afide, musculita alba, viermi sau tripsi) si le usuca. Folosit prea des, insa, acest insecticid ecologic poate afecta insectele benefice (albine, buburuze etc). De aceea, este ideal sa aplicati amestecul o data pe saptamana. Daca nu vedeti niciun rezultat in decurs de 2 saptamani, scadeti intervalul la 5 zile. In acest caz, trebuie sa urmariti evolutia plantei, pentru a va asigura ca nu este afectata.

  Tot in scopul protejarii plantelor, nu folositi spray-ul cand temperaturile sunt foarte ridicate, vara. Riscati sa le ardeti. De asemenea, nu aplicati insecticidul intr-o zi ploioasa. Ploaia il va spala de pe plante. Nu este recomandabil sa-l folositi nici imediat dupa ce ati udat. Apa ramasa pe plante va dilua amestectul. Asteptati pana plantele sunt uscate, apoi pulverizati-l pe plantele pe care doriti sa le tratati.

  Ingrediente necesare pentru 500 ml de insecticid ecologic

  –  15 ml (o lingura) de detergent de vase. Va recomandam folositi detergenti care nu contin substante chimice, pentru ca ar putea afecta si plantele, nu doar daunatorii

  – 250 ml (o cana) de ulei pentru gatit

  – 250 ml de apa

  Amestecati detergentul de vase cu uleiul intr-un vas de plastic, sticla sau ceramic. Adaugati cei 250 ml de apa si omogenizati substantele. Turnati amestectul in sticla cu pulverizator si agitati din nou. Testati acest insecticid ecologic pe o frunza sau pe o suprafata mica a plantei pe care intentionati sa-l folositi. Daca zona unde l-ati aplicat se ofileste sau isi schimba culoarea, folositi un alt detergent. In cazul in care rezultatul testului este pozitiv, puteti folosi insecticidul pe intreaga planta. Aplicati, in special, pe zonele unde daunatorii isi depun ouale, ca partile superioare ale frunzelor. Pastrati sticla inchisa ermetic in frigider, nu mai mult de o saptamana.

  Ati folosit, pana acum, acest insecticid ecologic?

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.