Inspectorii ecologici au efectuat un control pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol din Delta

Inspectorii ecologici au efectuat un control pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol din Delta

In perioada 22-29 Octombrie inspectorii ecologi ai Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), din districtele ecologice Maliuc si Crisan, impreuna cu reprezentanti ai Politiei de frontiera din cadrul Garzii de Coasta Tulcea, au desfasurat impreuna actiuni de control pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol, precum si al respectarii legislatiei specifice ariei de competenta a ARBDD.

Actiunile s-au dovedit a fi rodnice. Ca urmare, au fost ridicate in vederea confiscarii un numar de 171 unelte de pescuit interzise si 2 laturi pentru capturarea mistretilor, precum si o cantitate de 21 kg de peste din specia caras ce a fost predata spre valorificare unei societati comerciale de profil.

Au fost aplicate un numar de 14 sanctiuni conform Legii 82/1993 privind constituirea Rezervatiei Biosferei ‘Delta Dunarii’ si o sanctiune in conformitate cu HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor. Valoarea totala a sanctiunilor ce au fost aplicate este de 13.565 lei, fiind achitata pe loc suma totala de 1.595 lei.

De asemenea a fost identificata o societate ce nu detine permis de desfasurare a activitatii economice pe teritoriul ARBDD, propunandu-se incetarea activitatii acesteia.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente