Instruire gratuita pentru IMM-urile ce opereaza in domeniul gestionarii deseurilor

Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest si firma de asistenta tehnica Ramboll organizeaza miercuri, 22 august 2007, in sala mare a Agentiei din strada Sextil Puscariu nr. 2, Cluj-Napoca , incepand cu ora 9,30, o sesiune de instruire gratuita, adresata potentialilor beneficiari din cele sase judete ale Regiunii Nord-Vest (Transilvania de Nord) ai “Schemei de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului privat al IMM in domeniul gestionarii deseurilor”, Phare 2005, conform unui comunicat remis presei.

Seminarul are ca scop familiarizarea cu modul in care se completeaza o cerere de finantare pentru aceasta schema de investitii conform Ghidului solicitantului si cum se realizeaza Studiul de fezabilitate conform normativelor in vigoare, astfel incat proiectele depuse sa fie consistente, sa obtina suficiente puncte in evaluare si sa poata fi implementate.

Participantii la seminar vor fi amiliarizati cu elementele de baza ale managementului de proiect si realizarea Matricei Logice a Proiectului; realizarea Studiului de Fezabilitate conform Ordinului 913/2005; legaturile dintre Grila de evaluare si Documentele Cererii de finantare, completarea Cererii de finantare si a Bugetului.

Bugetul disponibil pentru regiunea Nord-Vest este de 1,083 mil. euro. Valoarea finantarii nerambursabile pentru un proiect va fi intre 50.000 euro si 200.000 euro. Fiecare beneficiar al finantarii nerambursabile trebuie sa contribuie cu cel putin 50 %, in numerar, din bugetul proiectului.

Termenul limita pentru depunerea proiectelor este 7 septembrie 2007, ora 16, la sediul Agentiei de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest, Cluj-Napoca strada Sextil Puscariu nr. 2,. Ghidul Solicitantului se poate descarca de pe www.nord-vest.ro.

Articol trimis de Georgeta

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente