Instrumente de mediu in dezvoltarea afacerii la Cluj-Napoca

  0
  362

  Saptamanalul Reporter Economic si Expo Transilvania, sub patronajul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, au organizat la Cluj-Napoca un alt eveniment din ciclul de conferinte „Instrumente de mediu in dezvoltarea afacerii”.

  La evenimentul din Cluj-Napoca au fost prezente personalitati din domeniul mediului: Zoltan Levente Nagy, presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului; Mihai Toti, presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu; Dagmar Diwok, expert Comisia Europeana; Florian Udrea, directorul Garzii Nationale de Mediu, Madalina Cozma, director al Directiei Proiecte, Programe, Relatii Internationale si Comunicare din cadrul Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Iulia Degeratu, manager public al Unitatii de politici Publice din cadrul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, Daniela Ioana Florea, sef Serviciu Directia Generala Sol, Subsol si Gestiune Deseuri.

  Cele doua zile de conferinta au fost impartite in sesiuni legate de subiecte precum: productia si consumul durabil; apa – cea mai pretioasa resursa; managementul deseurilor biodiversitate; eticheta ecologica – pasaportul produselor pentru Europa; oportunitati de accesare a Fondurilor interne si a celor europene pentru proiecte in domeniul protectiei mediului.

  Zoltan Nagy, presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, a deschis oficial seria discutiilor din prima zi, urmat de Mihai Toti care a mentionat ca „initiativa ziarului Reporter Economic s-a materializat ca un adevarat eveniment de mediu. Sunt putine astfel de evenimente. Avem bani, incepem sa avem proiecte si trebuie sa le facem impreuna”.

  Indemnul acestuia pentru cei prezenti a fost: „exista bani, faceti proiecte!”. Subiectele de discutie s-au axat pe problematica gestionarii deseurilor in Romania, pe aspecte legislative privind implementarea directivelor europene din domeniul gestionarii ambalajelor si deseurilor din ambalaje, pe managementul substantelor chimice periculoase. Manifestarea de la Cluj s-a inscris in seria de Conferinte „Impact 2007”, a cincea din seria 2007 dedicata acestei tematici, urmand ca si alte orase (Sibiu, Ramnicu-Valcea, Timisoara, Bucuresti) sa prezinte comunitatilor locale avantajele unor asemenea abordari.

  Citeste articolul Instrumente de mediu in dezvoltarea afacerii la Cluj-Napoca integral in Smart Financial

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.