Insulele Solomon exporta delfini!

0
622

delfiniStirea conform careia Insulele Solomon vor exporta, in Dubai, 28 de delfini destinati unui acvariu a fost confirmata. Mamiferele vor fi capturate din mediul lor natural, din jurul Insulei Gavutu, situata undeva in apropierea capitalei Honiara, de unde vor fi transportate spre Dubai, la bordul a doua avioane tip DC 10.

Intregul drum va dura 30 de ore. Organizatiile ecologiste s-au inflamat imediat si vor sa asedieze insulele unde se pune la cale vanatoarea.

Tranzactia survine la cativa ani dupa un alt scandal, pe aceeasi tema, declansat in 2003 de transportul a 28 de delfini „cu nas borcanat”, care au fost vanduti unui parc acvatic din Mexic. Pana acum, cel putin noua dintre delfinii exportati au murit, sustine Institutul Earth Islands.

In luna iunie, anul acesta, institutul s-a alaturat unor grupuri internationale de protectie a mediului pentru a critica hotararea guvernului de a incuraja comertul cu mamifere marine. In luna august, ministrul pisciculturii a afirmat ca guvernul nu a criticat capturarea si vanzarea a cel putin 100 de delfini, care anual sunt comercializati de firme specializate particulare.

Mai mult decat atat, ministrul pisciculturii a specificat ca parcurile de distractii platesc foarte multi bani pentru delfinii dresati si ca el, personal, va insoti delegatia spre Dubai pentru a aduce si mai multi cumparatori.

Citeste articolul integral Insulele Solomon exporta delfini! in Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.