Interzis la pescuit in urmatoarele doua luni

Pescuitul oricaror specii de pesti a fost interzis pe o perioada de 60 de zile in apele maritime interioare si in apele continentale si pentru 45 de zile pentru apele de frontiera, informeaza Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA)

Durata prohibitiei pentru pescuitul oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice in apele maritime interioare si in apele continentale este de 60 de zile, in perioada 15 aprilie – 13 iunie inclusiv, iar pentru apele de frontiera de 45 de zile, in perioada 15 aprilie – 29 mai inclusiv, conform ordinului comun nr. 226/397 al ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si al ministrului Mediului si Dezvoltarii Durabile privind prohibitia pescuitului in anul 2008. In complexul lagunar Razelm Sinoe si in lacurile litorale prohibitia este de 77 zile, in intervalul 15 aprilie – 30 iunie inclusiv.

Potrivit ANPA, au fost declarate zone de protectie – Dunarea Veche, intre confluenta canalului Olguta cu Dunarea Veche si confluenta Dunarea Veche cu Canalul Sulina, pe o durata de 275 de zile, pana la 30 noiembrie inclusiv, Dunarea Veche de la Mm 13 + 1.000 pana la 8 + 600, in tot cursul anului. De asemenea, tot zone de protectie sunt in tot cursul anului, lacul Gasca din Complexul Somova – Parches, lacul Erenciuc si cursul vechi al bratului Sfantu Gheorghe, din zonele rectificate.

In aceste zone pescuitul este interzis cu exceptia pescuitului sportiv care se va desfasura in afara perioadei de prohibitie cu eliberarea in mediul acvatic a pestilor.
Totodata, au fost declarate zone cu regim de protectie integrala pentru resursele acvatice vii din Marea Neagra zona Sacalin Zatoane si Rezervatia Marina 2 Mai – Vama Veche.
Ordinul comun privind prohibitia, interzice pescuitul pastravului de mare si al mihaltului, tot timpul anului.

Pe perioada prohibitiei in bazinele piscicole naturale este permis pescuitul stiucii cu echipament de pescuit sportiv si momeli artificiale. ANPA precizeaza ca pescuitul sportiv al pastravului indigen, fantanel si a coregonului este oprit in perioada 15 septembrie 2007 – 31 decembrie 2008, iar pescuitul lipanului este interzis incepand cu data intrarii in vigoare a prezentului ordin si pana la 31 mai inclusiv.

Ordinul mentionat stabileste totodata perioadele de oprire a pescuitului la anumite specii de pesti si vietuitoare acvatice, de asemenea interzicerea folosirii anumitor unelte de pescuit pentru anumite zone, specii si perioade. Ordinul comun nr. 226/397 al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale si al ministrului mediului si dezvoltarii durabile privind prohibitia pescuitului in anul 2008 a fost publicat marti, 15 aprilie 2008, in Monitorul Oficial nr. 294.

Sursa: Universul Padurii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *