Goldman Sachs va investi circa 40 de miliarde de dolari in urmatorii 10 ani, in proiecte de energie regenerabila

Romania este printre cele mai putin dependente state din Uniunea Europeana de importurile de energie
Goldman Sachs va investi circa 40 de miliarde de dolari in urmatorii 10 ani, in proiecte de energie regenerabila

Grupul financiar american Goldman Sachs va canaliza circa 40 de miliarde de dolari in urmatorii 10 ani, catre proiecte de energie regenerabila. Un domeniu in care bancile de investitii au facut profituri bune dupa ce antetia pietelor s-a concentrat pe economiile emergente, in 2001.

Oficialii Goldman Sachs (GS) sustin ca cererea de energie produsa din surse alternative, va spori la nivel global, mai ales ca urmare a faptului ca marile economii emergente precum China sau Brazilia sunt in plin proces de reducere a emisiilor de carbon.

 

Goldman are deja investitii semnificative in acest domeniu. In 2011 a finantat proiecte de productie a energiei regenerabile in valoare de 4,8 miliarde de dolari, si a oferit cofinantari in valoare de alte 500 de milioane de dolari. Noile tinte urmaresc insa investitii de 4 miliarde de dolari pe an, in urmatorii 10 ani.

Potrivit lui Stuart Bernstein, seful Goldman Sachs, investitiile in sectorul energiilor regenerabile ofera acum aceleasi oportunitati ca cele in tehnologie in anii 1990 sau plasamentele in economiile emergente precum Brazilia, Rusia, India sau China in urma cu 10 ani. “Este o alta oportunitate “emergenta”, si vor fi multe oportunitati”.

Entuziasmul cu privire la sectorul energiilor regenerabile a fost la cote extrem de ridicate in anii 2006 si 2007, cand pretul petrolului facea maxime dupa maxime istorice. Acest entuziasm s-a moderat insa semnificativ ulterior, dupa ce guvernele, ramase in pana de bani si supraindatorate, au inceput sa taie din subventiile acordate acestor sectoare.

Deasemeni, utilizarea tehnologiilor noi pentru extragerea unor combustibili precum gazele de sist au contribuit la revizuirea perpspectivelor extrem de optimiste cu privire la evolutia acestor domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *