Iranienii, de acord cu fabricarea de arme nucleare

  0
  453
  Expert rus: 11 reactoare nucleare de tipul celor de la Cernobil, aflate pe teritoriul Rusiei, ar trebui inchise
  Iranienii, de acord cu fabricarea de arme nucleare

  Numerosi cetateni iranieni sunt ingrijorati in legatura cu sanctiunile internationale impuse tarii lor, dar cei mai multi sunt de acord cu ideea fabricarii unei bombe atomice, conform unui sondaj de opinie realizat de un institut american, informeaza AFP.

  Sondajul, realizat de Charney Research la comanda Institutului International pentru Pace (IIP), a fost realizat prin telefon in perioada august-septembrie, informeaza MEDIAFAX.

  Patruzeci si sapte la suta dintre iranienii intervievati cred ca sanctiunile impuse tarii au un impact important. Insa 71% dintre iranieni doresc ca tara sa detina arme nucleare, iar 21 la suta se opun initiativei. In 2007, doar 52 la suta dintre iranieni erau de acord cu fabricarea unei arme atomice.

  Potrivit sondajului, numarul iranienilor favorabili Statelor Unite a scazut de la 34 la suta in 2008 la 8 la suta in prezent. Saizeci si opt la suta dintre iranieni cred ca, daca Iranul ar fi atacat, atacul ar veni din partea Statelor Unite. In acelasi timp, 75 la suta dintre iranieni doresc consolidarea legaturilor cu Occidentul.

  Conform sondajului, aproape 60 la suta dintre persoanele intervievate au votat cu Mahmoud Ahmadinejad in scrutinul prezidential din 2009.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.