Irizatii de produs petrolier au aparut, sambata, in apa marii, pe o suprafata de aproximativ 500 de metri

Irizatii de produs petrolier au aparut, sambata, in apa marii, pe o suprafata de aproximativ 500 de metri

Irizatii de produs petrolier au aparut, sambata, in apa marii, pe o suprafata de aproximativ 500 de metri, la intrarea in statiunea Mamaia, reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea Litoral spunand ca acestea au fost scoase la suprafata de hula inregistrata in ultimele zile.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea Litoral, in zona cuprinsa intre hotelurile Malibu si Doina, pe malul apei, pe o lungime de 500 metri, au aparut irizatii de reziduu petrolier, cu marimea de 1 – 5 centimetri.

“Se pare ca acestea au aparut in urma fenomenului de hula de fund, manifestat in ultimele zile, agitatia marii aducand catre plaja Mamaia ramasite de poluari istorice din bazinul portuar al Marii Negre. Acest fenomen este unul care se manifesta foarte rar, odata la 7 – 8 ani, de regula la inceputul sezonului estival”, se mentioneaza in comunicatul Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea Litoral (ABADL).

Angajatii ABADL vor interveni in cursul noptii de sambata spre duminica pentru colectarea acestor reziduuri petroliere si indepartarea lor de pe plaja. Cateva mii de turisti se afla in aceste zile pe litoral, cei mai multi dintre ei alegand, ca de fiecare data, statiunea Mamaia.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,212FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente