Islanda intensifica vanatoarea de balene

0
462

Islanda, care a reluat in 2006 vanatoarea comerciala de balene, a decis marti sa intensifice aceasta activitate controversata, potrivit Ministerului Pescuitului care a multiplicat cu mai mult de sase cota de prindere pentru urmatorii cinci ani.
vanatoarea de balene
Ministrul demisionar al Pescuitului si Agriculturii, Einar K. Gudfinnsson, a precizat la radioul islandez ca noua cota de pescuit este de 150 de balene brazdate comune si de la 100 la 150 balene Minke, fata de 8 balene brazdate comzne si 30 Minke in 2007 si fata de 40 de balene Minke in 2008.

„Pescuitul total de balene brazdate comune si de balene Minke, in urmatorii cinci ani, se va face cu acordul oameniilor de stiinta de la Insitutul de cercetari maritime”, asigura un comunicat al ministerului.

Aceasta decizie vine dupa ce coalitia guvernamentala (centru-dreapta si social-democarati) a demisionat luni sub presiunea populatiei care a condisderat-o vinovata pentru mersul prost al economiei isandeze.

Coalitia va fi inlocuita de un guvernamant format din partidul social-democrat si cel al Verzilor de Stanga, care se opun vanatorii de balene.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.