Italieni depistati in timp ce braconau la malul romanesc al Dunarii

0
439

Politistii de frontiera calaraseni au depistat, astazi, 8 cetateni italieni care vanau la 50 de metri de malul romanesc al fluviului Dunarea, dintr-o salupa sub pavilion bulgaresc.
braconaj gaste
Azi dimineata, in jurul orei 08.00, actionand in baza unor informatii, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politie de Frontiera Oltenita au declansat o actiune pe linia combaterii si prevenirii braconajului in zona de competenta.

Astfel, dupa aproape doua ore de observare, echipajul de pe salupa de interventie rapida a politiei de frontiera a reusit sa retina in apropierea malului romanesc al fluviului Dunarea, pe directia localitatii Chiselet, jud. Calarasi, salupa bulgareasca Diana, de pe care mai multe persoane vanau rate salbatice.

In urma verificarilor efectuate a reiesit faptul ca pe ambarcatie se afla un cetatean bulgar, comandantul acesteia, impreuna cu 8 cetateni italieni, pe care ii condusese la vanatoare.Asupra acestora au fost gasite 4 rate salbatice impuscate, 4 arme de vanatoare si 1.200 cartuse.

S-a luat masura conducerii ambarcatiei si persoanelor in portul Oltenita, iar in momentul de fata cele 9 persoane sunt cercetate in stare de libertate sub aspectul savarsirii infractiunilor de „vanatoare fara autorizatie”, in baza L. 407 / 2006, pivind vanatoarea si protejarea fonduluii cinegetic si ” trecerea ilegala a frontierei de stat”, fapta prevazuta si pedepsita de OUG. 105/2001 privind frontiera de stat.

Sursa: Universul Padurii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.