Un padurar din cadrul AJVPS Dolj, care a depistat duminica seara mai multe persoane la braconat pe raul Jiu, sustine ca printre acestea era si un jandarm, insa el ar fi reusit sa fuga cand masina cu care se deplasau a fost oprita.
jandarm la braconaj
Reprezentantii IPJ Dolj au precizat ca, in noaptea de duminica spre luni, in jurul orei 23.30, politistii din Malu Mare au fost informati prin 112 ca mai multe persoane pescuiesc pe raul Jiu folosind un dispozitiv electric. La fata locului s-a deplasat seful de post si un echipaj de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Dolj, care au oprit pentru control o autoutilitara condusa de Sorin Popescu, de 32 de ani, din Craiova. Potrivit politistilor, in masina se mai aflau Radu Mitrache, de 21 de ani, Valentin Petrovici, de 27 de ani, ambii din Craiova, si Costica Marcu, de 50 de ani, din Malu Mare. In urma controlului efectuat asupra masinii, in cabina, sub scaunul din dreapta fata au fost gasite un acumulator auto si un aparat electric folosit la prinderea pestilor prin electrocutare, iar in semiremorca au fost gasite o barca pneumatica, un minciog, trei vasle din plastic si 33 de kilograme de peste din specia crap. Pe numele celor patru au fost intocmite dosare penale pentru comiterea infractiunii de braconaj piscicol, iar pestele si bunurile gasite au fost confiscate. Padurarul care i-a descoperit pe barbati la braconat sustine ca au fost cinci persoane, printre care si un jandarm, insa acesta a scapat de “vigilenta” politistilor si a jandarmilor.

A cincea persoana, pierduta in noapte

Reprezentantii Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Dolj au precizat ca lucrurile nu s-au intamplat asa cum sustin oamenii legii. Iorgu Balan, padurar de vanatoare pe fondul 53, Gura Vaii, cel care i-a depistat pe braconieri, a povestit ca la fata locului a fost si un jandarm. Acesta a depistat masina pe malul Jiului, in care se afla numai Popescu, care a explicat ca autoturismul este al unui amic si se plimba cu el pe malul apei. In timp ce Popescu vorbea cu padurarul, la masina a venit un barbat, pe care Balan l-a recunoscut a fi un jandarm din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile Craiova. “Dumitru mi-a spus ca este in timpul serviciului, chiar daca era imbracat in civil. Le-am spus ca sunt sigur ca sunt la pescuit, insa au negat amandoi si am plecat”, a spus Iorgu Balan. Acesta a mers aproximativ un kilometru, a lasat masina langa padure si s-a intors pe jos ca sa vada ce fac cei doi. A observat mai multe persoane care pescuiau, intr-o barca, si a decis sa le astepte la intrarea in Malul Mare si sa anunte politia. Autovehiculul cu care se deplasau braconierii a fost oprit in Malul Mare de politisti si jandarmi, insa o persoana a reusit sa fuga. “A cincea persoana, respectiv Dumitru, cel cu care vorbisem mai devreme, a fugit atunci cand a fost oprita masina. Un jandarm a alergat dupa el, l-a somat verbal, dar nu l-a prins. Chiar daca l-am vazut eu si stagiarul care era cu mine, nimeni nu pare sa il fi remarcat. Eu nu pot spune ca nu a fost pentru ca l-am vazut acolo”, a mai precizat Balan.

Jandarmii au vazut patru barbati

Reprezentantii Gruparii de Jandarmi Mobile (GJM) Dolj au explicat ca, din ancheta efectuata pana ieri, nu a reiesit ca ar fi fost implicata si o a cincea persoana. “Jandarmii din cadrul IJJ Dolj care s-au deplasat la fata locului au alergat dupa o persoana, insa era una din cele patru din autovehicul. Ulterior, aceasta s-a predat la Postul de Politie Malu Mare. Daca se va stabili ca in acest eveniment a fost implicat si un jandarm, se vor lua masurile legale ce se impun”, a precizat Cosmin Mirea, purtatorul de cuvant al GJM Dolj.

Politistii confirma in parte declaratia padurarului si spun ca se fac verificari pentru stabilirea celor intamplate. “Exista doi martori care spun ca au vazut a cincea persoana fugind din masina. Cei patru barbati identificati sustin ca nu a mai fost altcineva cu ei. In prezent se fac verificari pentru a se stabili daca a mai fost prezenta la comiterea infractiunii si alta persoana”, a declarat Adrian Capraru, purtatorul de cuvant al IPJ Dolj.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here