Japonia vrea nave maritime care sa nu polueze

  0
  654

  Japonia va anunta in curand detalii despre propunerea pentru elaborarea unui program mondial privind combustibilul folosit in transportul maritim, inainte de intalnirea agentiei navale a Organizatiei Natiunilor Unite, in luna mai.nave maritime

  Conform Reuters, banii stransi din acest proiect vor fi folositi pentru a diminua emisiile de dioxid de carbon inregistrate in tarile in curs de dezvoltare.

  De asemenea, o parte din bani va merge catre imbunatatirea conditiilor de navigare si a parcurilor de nave din India.

  Uniunea Europeana a cerut companiilor navale sa scada emisiile de carbon cu 20% sunb nivelul inregistrat in 2005, pana in 2020.

  „Schema noastra contribuie la acest lucru, dar include un sistem pentru a scoate bani ce vor ajuta unele companii sa reduca emisiile. Va incuraja folosirea energiei regenerabile si va sustine tarile in curs de dezvoltare”, a declarat Akihiro Tamura, de la Ministerul mediului, Infrsatructurii si Transportului din Japonia.

  In afara de discutiile privind pactul ONU, agentia International Maritime Organization (IMO) poarta discutii separate pentru reducerea emisiilor din sectorul naval, ce reprezinta 3% din totalul de emisii de carbon.

  Tamura a declarat ca Japonia, alaturi de Norvegia si Statele Unite ale Americii, va propune o schema pentru eficienta ce va impiedica realizarea unor nave care sa consume mult.

  Japonia detine 15% din industria totala de nave maritime, Grecia aflandu-se pe primul loc.

  Sursa: Intact News

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.