WWF sustine conservarea ursilor panda

0
432

Fondul Mondial pentru Natura (WWF) a anuntat joi, 14 ianuarie, ca intentioneaza sa investeasca 40 de milioane de yuani (4 milioane de euro) pe trei ani pentru extinderea rezervatiilor de ursi panda din China.ursi Panda

Organizatia neguvernamentala vrea sa construiasca mai multe „coridoare pentru fauna salbatica” care sa lege intre ele 60 de rezervatii de ursi panda deja existente, a explicat Dermot O’Gorman, reprezentantul WWF in China.

„Singura modalitate de a proteja siguranta pe termen lung a ursilor panda este sa ne asiguram ca habitatul existent este unul de inalta calitate”, a precizat O’Gorman, citat de AFP.

El a adaugat ca isi doreste sa coopereze cu autoritatile locale pentru a reduce impactul turismului, al autostrazilor si al altor infrastructuri asupra teritoriilor in care traiesc ursii panda.

De asemenea, este analizata si posibilitatea punerii in aplicare a unui sistem de control stiintific pentru intreg ansamblul de rezervatii.

In prezent, peste 1.600 de ursi panda traiesc in natura, iar trei sferturi dintre acestia se afla in provincia Sichuan din sud-vestul Chinei.

Intrucat in anii ’80 aproape ca au disparut in totalitate, ursii panda au fost inclusi de China intr-un program de conservare care ii protejeaza pe cei care traiesc in salbaticie, dar si pe cei aflati in captivitate, urmarindu-se reintroducerea acestora din urma in natura.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.