Insula Borneo adaposteste o specie noua de pasari

0
393

Cercetatorii au descoperit o noua specie de pasari in insula Borneo, denumita „spectacled flowerpecker” si spera ca acest lucru va ajuta la conservarea padurilor de pe insula.specie noua

Micuta pasare, de culoare gri cu dungi albe, a fost observata prima data in iunie 2009 in vascul inflorit din partea malaieziana a insulei, de catre un grup de cercetatori condus de biologistul David Edwards, de la University in England. La inceput, doua din pasari au fost observate hranindu-se in vasc, iar una dintre ele chiar a fost auzita cantand.

Dupa indelungi cercetari s-a dovedit ca pasarile sunt unice in lume, nefiind ceva nou numai pentru insula Borneo. Descoperirea este cu atat mai interesanta cu cat in acea zona a fost amplasat in 1986 o statie de cercetare, dar care nu a reusit sa observe mica pasare pana acum.

„Speram ca descoperirea facuta de noi sa duca la conservarea speciei si a habitatului ei, care se afla in pericol din cauza defrisarilor”, a declarat Edwards, citat de Reuters.

„Aceasta descoperire arata inca o data cat de putin stim despre diversitatea vietii de pe Pamant”, a spus si Jean-Christophe Vie, directorul Species Program of the International Union for Conservation of Nature (IUCN).

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.