Johannis: 30 de km de piste pentru biciclisti, in iunie!

  0
  342
  Vezi cati bani au cerut primariile pentru pistele de biciclisti
  Johannis: 30 de km de piste pentru biciclisti, in iunie!

  Reconfigurarea benzilor auto si crearea celor zece noi piste de biciclete, care de-abia a inceput in municipiul Sibiu, va dura pana in luna iunie. Astfel ca, peste o luna, pe langa pista de biciclete din Parcul Sub Arini, iubitorii mersului pe bicicleta vor mai avea sansa de a circula in siguranta si pe unele dintre cele mai circulate artere sibiene.

  „Cele 10 noi piste pentru biciclisti vor fi finalizate pana in iunie. S-a inceput cu tronsonul Alba-Iulia- Saguna, care este aproape finalizat. Actiunea continua si, in final, vom avea, peste cateva saptamani, in jur de 30 de kilometri de pista marcata. Aceste piste nu le dau prioritatea absoluta. Biciclsitii sunt obligati sa respecte regulile de circulatie generale si, bineinteles, di cele pentru biciclisti. Biciclistii vor avea prioritate fata de traficul auto numai acolo unde o pista marcata si insemnata traverseaza un drum”, a spus primarulSibiului, Klaus Johannis, joi, 5 mai.

  „Pistele de biciclete se vor extinde in continuare”

  Planurile pe care le are Primaria Sibiu pentru extinderea pistelor de biciclete, in urmatorii ani, sunt foarte mari. Potrivit oficialilor Primariei Sibiu, exista sansa ca in cativa ani ani Sibiu sa se apropie de structura unui oras european, in ceea ce priveste traficului, „lantul” pistelor de biciclete urmand a fi extins in aproape toate cartierele sibiene. Pe langa piste de biciclete normale sunt prevazute si unele pentru agrement.

  „Este o prima etapa(n.r. marcarea celor 10 piste biciclete). Realizarea pistelor destinate biciclistilor se realizeaza la noi in trei etape mari: prima este cea in care ne aflam acum, cand se marcheaza piste acolo unde traficul auto este intens, pe bulevarde si strazi mai circulate. Scopul acestora este de a-i proteja pe biciclisti in traficul auto. De aceea au fost si reconfihurate benzile auto. A doua etapa va consta in extinderea acesor piste si in alte zone, cartiere de locuit, pentru a crea posibilitatea sibienilor de a circula de acasa pana la serviciu sau pana in oras. In final, a treia etapa va consta in realizare unor piste de tip agrement sau turistice care vor fi, in principal, in afara orasului sau pe malurile Cibinului”, a mai explicat edilul-sel al municipiului Sibiu.

  Conform lui Johannis, marcarea pistelor de biciclete, in interiorul orasului, atat pe strazile foarte circulate, dar si pe cele din cartierele de case, se vor finaliza in aproximativ 2 ani.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.