Muntii Macin, un brand in sine

  0
  475
  Muntii Macin, un brand in sine
  Muntii Macin, un brand in sine

  Muntii Macin ar putea deveni o zona atractiva pentru turistii de weekend sau pentru cei care viziteaza Delta Dunarii. De altfel, in ultimii ani numarul celor care au venit aici a crescut destul de mult, iar reprezentantii Administratiei Parcului estimeaza ca in scurt timp se va ajunge la circa 45 de mii de turisti pe an.

  Exista, insa, cateva probleme. Pe de-o parte, aici nu exista o infrastructura turistica, fie ca este vorba de spatii de cazare, restaurante sau alte facilitati, pe de alta parte, promovarea zonei costa bani, iar administratiile locale sunt prea sarace sa suporte singure aceste costuri.
  Ca sa convingi Guvernul sau alte, institutii ale statului, sa aloce fonduri pentru promovarea zonei este aproape imposibil, avand in vedere ca autoritatile, si nu doar cele centrale, sunt sceptice in ceea ce priveste potentialul turistic al Muntilor Macin. Adevarata valoare a zonei este cunoscuta mai ales de straini, care se declara impresionati de lipsa interventiei umane. Si nu o data s-a intamplat ca turisti din Germania, Austria sau, de ce nu, specialisti din Africa de Sud sau Statele Unite ale Americii, sositi in zona Muntilor Macin sa isi doreasca sa se reintoarca, unii pentru a se relaxa, iar altii pentru a-si aprofunda cercetarile stiintifice.

  Fara indoiala, cea mai importanta categorie de vizitatori sunt specialistii, dar si muntomanii care se antreneaza aici pentru trasee mai dificile. Iar cei care vor face promovarea acestei zone trebuie sa isi stabileasca strategia mai ales in functie de aceste doua categorii. Poate ca nici nu ar fi bine ca zona sa fie invadata de turisti, asa cum se intampla in Delta Dunarii, avand in vedere ca gradul de degradare a zonei este mai mare proportional cu numarul celor care vin aici. Asa se face ca strategia de promovare ar trebui sa ii incurajeze in continuare pe cei din facultatile de profil, sau pe turistii foarte pasionati de natura.

  Desi localnicii din zona parcului spera ca turismul ii va scoate din saracie, as spune ca miza nu este doar aceasta pentru ca Muntii Macin nu sunt Delta Dunarii, si nu vorbim despre o zona prea comerciala. Pe de alta parte, aici se poate face agricultura mult mai bine decat in Delta, iar locuitorii comunelor din vecinatatea Parcului ar trebui sa tina cont de asta mai mult decat de dezvoltarea turistica a zonei.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.