Suceava: Elevii de la „Miron Costin” au plantat peste o suta de brazi

  0
  483
  Echipa „Plantăm fapte bune în România” va derula acţiuni de plantare în judeţul Satu Mare sâmbătă, 31 martie
  Elevii de la "Miron Costin" au plantat peste o suta de brazi

  Avand drept motto „Cel mai potrivit moment sa plantezi un copac a fost acum 20 ani. Urmatorul cel mai important moment este acum” (Anonim), miercuri, 4 mai 2011, un grup de 23 de elevi din clasele a VI-a B si a VII-a C de la Scoala cu clasele I-VIII Nr. 11 „Miron Costin” Suceava au plantat in curtea scolii, in cartier si in curtile proprii, impreuna cu parintii, 136 de puieti de brad, urmand ca in urmatoarele zile sa continue aceasta actiune. Activitatea se inscrie in cadrul proiectelor „Panasonic tree planting project” si „Traim frumos iubind padurea!”.
  „Participarea noastra in aceste programe reprezinta oportunitatea realizarii unor actiuni instructiv-educative complexe, cu implicarea activa a elevilor, cadrelor didactice, a parintilor si cu un ecou important in randul comunitatii locale. Elevii au aflat ca un hectar de padure de conifere capteaza anual 50 de tone de dioxid de carbon si elibereaza, in acelasi timp, 25-30 de tone de oxigen, au aflat ca anual, pe glob, covorul vegetal (paduri, culturi agricole, ierburi) elibereaza peste 23 de miliarde de tone de oxigen si ca peste 60% din aceasta cantitate este produsa de paduri”, ne-a declarat coordonatoarea proiectuluide la Scoala cu clasele I-VIII Nr. 11 „Miron Costin” Suceava, prof. Valerica Ignatescu.
  Scopul proiectului este de constientizare a elevilor despre indatoririle pe care le au fata de natura si societate, in contextul dezvoltarii durabile, folosirea altor spatii decat cel al scolii pentru invatare: parcul, gradina scolii si padurea. Proiectul reprezinta o modalitate de educare a tinerilor in vederea participarii active la crearea unui mediu inconjurator sustenabil din punct de vedere ecologic, eficient din punct de vedere economic si corect din punct social, pastrand in acelasi timp in centrul atentiei legatura stransa dintre dimensiunea locala si cea globala, formarea unor conduite ecologice.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.