Cum vede Bill Gates viitorul energetic

0
390
Bill Gates se va ocupa de proiectele nucleare din Coreea de Sud
Cum vede Bill Gates viitorul energetic

Fotovoltaicul si luminarea LED sunt „dragute” dar nu vor rezolva niciodata problema schimbarii climei si nici pe cea a alimentarii tarilor din lumea a treia cu energie, considera Bill Gates.

Desigur, previziunile fondatorului Microsoft nu au fost intotdeauna foarte exacte. In 1989, declara sus si tare ca nu va aparea niciodata un sistem de operare pe 32 de biti.

Peste numai patru ani, s-a lansat Windows NT 3.1, sistemul de operare al Microsoft pe 32 de biti.

In 2004, Bill Gates spunea ca peste doi ani, spam-ul va fi istorie. Desigur, acest lucru nu s-a intampla si Inbox-urile sunt inca invadate de mail-uri nedorite.

La inceputul acestei saptamani, al doilea cel mai bogat om din lume a adus in discutie nevoia de investitii in dezvoltarea de noi tehnologii energetice si nu in imbunatatirea celor deja existente.

„Putem sa rezolvam problema climei, prin cresterea eficientei tehnologiei de acum?”, s-a intrebat Gates, intr-un discurs citat de Forbes.

Si-a raspuns retoric ca „nu, din moment ce o astfel de rezolvare cere reducerea cu 90% a emisiilor de CO 2, nicio eficientizare a tehnologiilor actuale nefiind de ajuns”.

Desi tarile dezvoltate pot face pasi mari in domeniul eficientei energetice, acesti pasi ar fi imediat anulati de cresterea consumului in tarile aflate in curs de dezvoltare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.