Joule – masina electrica din Africa de Sud

  0
  294

  Joule, un nume special ales, este un model conceput si construit in Africa de Sud. Masina este desenata de sud-africanul Keith Helfet, cu ajutorul centrului de design de la Zagato. Prima varianta a fost prezentata la Salonul Auto de la Paris din 2008, insa la Geneva 2010 a fost expus modelul restilizat al lui Joule.masina electrica

  Construit manal de catre compania Hi-Tech Automotive, vehiculul prezentat la Geneva 2010 face parte dintr-un lot de 100 de prototipuri. Acesta au fost concepute special pentru testare, dezvoltare, dar si pentru marketing. Cand masina va intra in productia de serie, la sfarsitul anului 2012, componentele mecanice vor fi furnizate de EDAG Germania, in timp ce partile elctrice vor fo cumparate de la concernul sud-coreean, Inovare Group.

  Specificatiile tehnice includ un sasiu din otel de inalta rezistenta, un sistem de franare regenerativa (incarca bateiile), precum si o baterie de 36 de kilovati. Motorul sincron electric este capabil sa dezvolte 102 CP si un cuplu de 280 newton-metru.

  Cuplat la o cutie de viteze cu o singura viteza, Joule este capabil sa accelereze de la zero la 100 km/h in mai putin de 15 secunde, iar viteza maxima anuntata este de 135 km/h. Joule poate parcurge 230 de kilometri cu o singura incarcare.

  Cand acumulatorul este descarcat, proprietarii pur si simplu conecteaza masina la obisnuita priza de 230 volti.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.