Tata Nano devine electric

  0
  255

  La Salonul Auto de la Geneva, constructorul auto indian,Tata Motors, a expus cel mai mic model al sau si in varianta electrica. Conducerea companiei sustine ca modelul va ajunege pe piata, cel mai tarziu, in anul 2012.Tata Nano

  Nano electric foloseste aceleasi baterii de polimer litiu ion, montate deja pe Tata Indica Vista EV. Desi nu compania indiana nu dezvaluit detalii despre motor, masina se presupune ca are un demaraj 0-60 km/h in mai putin de zece secunde. Nici capacitatea baterie nu a fost dezvaluita, dar Tata Motors sutine ca un Nano este capabil sa ruleze cu o singura incarcare aproape 160 de kilometri.

  Tata a declarat, la Geneva, ca Nano, modelul pentru Europa, va aparea pe piata in 2011. Modificarile pentru clientii europeni includ o caroserie mai lunga cu 20 de centimetri si sistemul ABS. Modelul electric va fi lansat in 2012.

  „Propulsiile alternative sunt parte integranta a initiativei noastre de a lansa vehicule prietenoase cu mediul inconjurator”, a declarat directorul executiv al Tata Motors, Ravi Kant. El mai spune ca modelul electric, Indica Vista EV, va fi introdus in cateva tari europene, incepand cu acest an. „Vom introduce progresiv vehicule electrice, peoate pietele relevante”, a mai spus Kant.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.