Justitia a decis: Kronospan, fara aviz de mediu

  0
  516

  Tribunalul Cluj a decis suspendarea valabilitatii avizului de mediu pentru planul urbanistic de detaliu al instalatiei de producere a formaldehidei construite deja ilegal de catre KRONOSPAN (prin sectia sa Kronochem SRL) pe platforma sa industriala din orasul Sebes.Kronospan

  Intr-un comunicat transmis presei de catre asociatiile Centrul Independent pentru Dezoltarea Resurselor de Mediu (CIDRM) din Cluj-Napoca si Centrul Independent pentru Protectia Mediului Sebes (CIPM Sebes) se mai arata ca suspendarea are efecte imediate si este valabila pana la solutionarea irevocabila a cauzei ONG-urilor versus ARPM Sibiu pentru anularea actului.

  Kronospan Romania, cel mai mare producator de placi PAL din sud-estul Europei, opereaza in Sebes, Brasov si Constanta. Potrivit asociatiilor sus-aminte, „de-a lungul timpului, activitatea Kronospan s-a remarcat prin incalcarea grava a legislatiei privind autorizarea de mediu si a lucrarilor de constructii, generand deja un impact semnificativ asupra sanatatii populatiei si a mediului, din cauza emisiilor de substante periculoase care se folosesc in procesul de productie”.

  In 2007, Kronospan a ridicat, pe platforma industriala de la Sebes, o instalatie de producere a formaldehidelor cu o capacitate dubla decat cea actuala, fara sa aiba acord de mediu si autorizatie de construire, incalcand astfel normele in vigoare. Abia ulterior, compania a solicitat si obtinut, din partea ARPM Sibiu, avizul de mediu pentru constructia deja ridicata.

  Sursa: Jurnalul National

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.