Ecologisti de milioane

0
317

Nigel Page (43 de ani) si Justine Laycock (41 de ani), care formeaza norocosul cuplu ce a stabilit recordul castigurilor la loto din Marea Britanie, au dat 4,4 milioane de euro pe o casa ecologica, amenajata prin restaurarea unei vechi laptarii, scrie „The Daily Telegraph”.casa ecologica

Cu potul de 61,7 milioane de euro in buzunar, cei doi au ales sa traiasca cat mai eco intr-o casa de la periferia localitatii Barnsley, Gloucestershire, ce le ofera, insa, tot confortul.

Eco-palatul este dotat cu o gradina ce stocheaza caldura soarelui, este aproape integral carbon-neutru (amprenta de carbon a casei este aproape zero, n.r.) si functioneaza cu o zecime din energia necesara unei case obisnuite. Ferma are peretii complet impermeabili la aer si foloseste un „parc solar” in care caldura de la soare este capturata cu ajutorul a 20 de panouri.

Energia este stocata in pietrele din fundatie si este apoi folosita pentru incalzirea prin pardoseala a casei si a apei din piscina. Cladirile care formeaza complexul au un nivel foarte scazut de umiditate – aproape de cea a desertului Sahara (25%) pentru a se putea feri de cele mai fine fire de praf, de mirosuri neplacute sau de condens.

In noua resedinta, Nigel si Justine se vor putea bucura de o sala proprie de cinema cu 25 de locuri, de o piscina acoperita, o camera de masaj si de sauna. Vechea ferma de lapte dateaza de 400 de ani, iar renovarea si redecorarea ei au costat peste 2,2 milioane de euro.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.