Ursuletul koala este in general un animal destul de tacut, insa masculii scot niste sunete cu tonalitate grava, care pot fi auzite chiar si de la o distanta de un kilometru in perioada imperecherii. Cand sunt speriati, koala au un alt tip de tipat asemanator cu cel al unui bebelus.
Koala nu sunt foarte activi. Se misca in jur de doua ore si dorm circa 20 ore. Le place sa doarma cocotati pe cele mai inalte crengi ale copacilor. Iar daca sunt deranjati din somnul lor pretios, devin violenti si il pot musca pe cel care le-a stricat siesta.
Puii de koala sunt tinuti in primele sase luni de viata in marsupiu, la fel ca aceia de cangur. Cand devin prea mari pentru a incapea in „saculet”, puiutii sunt carati in spate de mama lor. Fiind asa simpatici, koala sunt crescuti si ca animale de casa. Daca sunt luati acasa de mici, pot fi domesticiti si devin afectuosi ca un caine.
In limba aborigenillor australieni, numele Koala inseamna „fara bautura”. Explicatia? Acest ursulet nu bea apa. El mananca frunze de eucalipt care contin suficienta apa. Desi este cunoscut in toata lumea ca „ursuletul” koala, acesta nu are nici o legatura cu familia ursilor. Ruda sa cea mai apropiata este vombatul, un animal asemanator castorului.
Sursa: Click, Animal.Discovery