Korodi: Garda de voluntari va fi creata si va functiona pe langa Garda de Mediu!

  0
  418
  Korodi: Se va crea Garda de voluntari, care va fi integrat? în procedurile de control
  Korodi: Se va crea Garda de voluntari, care va fi integrata in procedurile de control
  Korodi: Se va crea Garda de voluntari, care va fi integrata in procedurile de control

  Ministrul Mediului, Korodi Attila, a declarat, joi, la Miercurea Ciuc, ca va fi creata Garda de voluntari, care va functiona pe langa Garda de Mediu si care va fi integrata in procedurile de control, lucrul acesta urmand sa dea ”o transparenta si o strictete mult mai mare pe activitatea de control”.

  „Am avut discutii multiple in ultimele trei saptamani cu organizatiile neguvernamentale pe diferite spete, care vizeaza de la problematica arderilor de miristi la gaze de sist si altele, si, intotdeauna, problema care s-a pus a fost transparenta. Se creaza, din nou, baza legala pentru voluntariat si pe langa Garda de Mediu se va crea Garda de voluntari, care va fi integrata in procedurile de control. Lucrul acesta va da o transparenta si o strictete mult mai mare pe activitatea de control si pe ceea ce se intampla”, a declarat, intr-o conferinta de presa la Miercurea Ciuc, ministrul Korodi Attila.

  In opinia ministrului Mediului, transparenta „garanteaza” corectitudinea deciziilor publice, ca acestea sa nu fie interpretate, iar decidentii sa aiba capacitatea de a corecta sistemul.

  „Aceste decizii se vor produce in perioada urmatoare, nu dau termene, pentru ca efectiv a inceput sa se lucreze, trebuie modificate cateva acte normative, nu complicate, dar sa se faca bine. Aici vom avea, probabil, cooperari nu numai cu sectorul neguvernamental, in sensul ONG-urilor, ci si cu universitati care au studenti in zona protectiei mediului si, nu numai, si Garda de Mediu sa recapete acea transparenta fara de care nu are cum sa garanteze corectitudinea deciziilor pe care le ia. Chiar daca acelea sunt corecte, pentru ca intotdeauna suspiciunea de netransparenta lasa umbra in activitatea ta. Este o decizie care s-a luat zilele acestea”, a spus Korodi Attila.

  Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Korodi Attila, s-a aflat, joi, in judetul Harghita, unde i-a insotit, in vizita de lucru, pe ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Doina Pana si pe secretarul de stat Pasztor Sandor.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.