Korodi si-a luat o noua masina ecologica

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile si-a innoit parcul auto cu o noua masina ecologica. Vicepresedintele Honda Romania i-a inmanat, ieri, ministrului Mediului cheile unei Honda Civic hibride. “Romania are cel mai invechit parc auto si ca minister vrem sa dam un exemplu”, a declarat, cu aceasta ocazie, Attila Korodi, care a subliniat ca 75% din poluarea din Bucuresti provine de la emisiile de dioxid de carbon de la masini.

Ministrul Mediului a vorbit, cu acest prilej, despre innoirea parcului auto care s-a dovedit a fi un succes, 90% dintre masinile vechi fiind inlocuite prin acest program.

Prezent la evenimentul care a avut loc in cadrul Salonului International Auto Bucuresti, directorul de operatiuni in Romania a Honda, Florin Tudor, a subliniat ca Honda Civic hibrid face parte din a treia generatie de hibrizi de pe piata mondiala. Acesta a mai spus ca, la nivel global, 25% din totalul vanzarilor Honda sunt masini hibride.

“Acesta este cel de-al doilea moment verde din viata Ministerului, cand ia in custodie o masina prietenoasa cu mediul”, a declarat Attila Korodi, amintind astfel de evenimentul, din luna mai, cand ministrul Mediului a primit o masina ecologica pe baza de etanol. Evenimentul care a reprezentat primul pas spre utilizarea mijloacelor de transport ecologice in Romania a fost realizat de revista Green Report impreuna cu importatorul Augusta Motors.

“Ma bucur ca sunt primul roman care va folosi ca masina de serviciu un autoturism care contribuie la un trend de care Romania are nevoie. Sper ca, in acest fel, Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile sa ofere un exemplu in utilizarea mijloacelor de transport ecologice”, declara ministrul Mediului.

Citeste articolul Korodi si-a luat o noua masina ecologica integral in Green Report

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,172FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente