Mai sunt 3 firme care nu si-au depus inca actele pentru autorizatia IPPC

Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile se arata optimist in ce priveste autorizarea instalatiilor industriale care intra sub incidenta Directivei Europene privind prevenirea si controlul integrat al poluarii (IPPC). “Un semn bun este ca pana si Sidex Galati a depus actele necesare si, in principiu, poate sa parcurga pasii spre autorizare”, a declarat, ieri, Attila Korodi, pentru Green Report.

Ministrul Mediului a mai precizat ca, in acest moment, mai exista 3 firme care nu si-au depus actele pentru obtinerea autorizatiei, acestea fiind din Baia Mare, Craiova si Turda. Data limita pentru acest lucru este 30 octombrie.

Attila Korodi a atras atentia, cu o luna inainte de expirarea termenului dat de Uniunea Europeana, asupra consecintelor pe care le poate avea indiferenta companiilor fata de prevederile legale. “Dupa 30 octombrie 2007, instalatiile IPPC care nu vor detine autorizatia de mediu nu vor mai putea functiona sau, in cazul continuarii functionarii, Romania intra in procedura de infringement. Consecinta va consta in amenzi usturatoare pentru tara noastra, platite din bugetul public. Adica eu sau dumneavoastra vom suporta din propriul buzunar aceasta penalitate, pentru a sustine afacerea poluanta a unui operator de pe piata din Romania”, declarat ministrul Mediului.

Citeste articolul Mai sunt 3 firme care nu si-au depus inca actele pentru autorizatia IPPC integral in Green Report

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente