Array

Programul “Spatii Verzi” Editia 2008

Program realizat in parteneriat de catre MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat

MOL Romania in parteneriat cu Fundatia pentru Parteneriat, lanseaza editia 2008 a programului “Spatii verzi” – program ce urmareste implicarea comunitatilor in proiecte de infiintare, amenajare si de reabilitare de spatii verzi publice. Programul este destinat organizatiilor neguvernamentale din Romania in parteneriat cu scoli si/sau institutii publice din localitatile mai jos enumerate. Se pot solicita fonduri pentru infiintarea si reabilitarea parcurilor publice, terenurilor de joaca, parcurilor scolilor pe baza principiilor mediu-protective in scopul utilizarii comunitare.

Suma disponibila pentru anul 2008 este echivalentul in RON a 50.000 EUR.

Suma maxima ce poate fi ceruta este de 7.500 RON/ proiect.

Sunt finantate proiecte ale organizatiilor din urmatoarele localitati:

Aiud Cluj Napoca Odorheiu Secuiesc Sf-Gheorghe
Alba Iulia Constanta Onesti Sibiu
Alexandria Craiova Oradea Sighisoara
Arad Deva Orastie Slatina
Bacau Drobeta Turnu Severin Petrosani Slobozia
Baia Mare Focsani Piatra Neamt Suceava
Bistrita Galati Pitesti Targoviste
Bors Gheorgheni Ploiesti Tg-Jiu
Botosani Giurgiu Ramnicu Valcea Tg-Mures
Braila Hunedoara Reghin Tg-Secuiesc
Brasov Iasi Resita Tarnaveni
Bucuresti Lugoj Roman Timisoara
Buzau Medias Satu Mare Turda
Carei Miercurea-Ciuc Sebes Zalau

Data de lansare a ofertei de finantare: 11 octombrie 2007
Data limita de depunere a cererilor de finantare: 11 DECEMBRIE 2007, ora 16.00 (Cererile de finantare trebuie sa ajunga la sediul fundatiei pana la data de 11 decembrie 2007, ora 16.00)


2. Rezultatele programului in 2007

Rezultatele programului au depasit cu mult asteptarile celor doua organizatii partenere initiatoare. Acest lucru s-a observat inca din momentul inchiderii sesiunii de finantare, fiind depuse in total 136 proiecte de catre organizatii neguvernamentale in parteneriat cu scoli si institutii publice, ceea ce denota un interes major. Cele 19 proiecte din 18 orase ale Romaniei au produs rezultate semnificative atat din punct de vedere al implicarii comunitatilor cat si din punct de vedere al impactului asupra mediului urban. Cifrele cumulate ne dovedesc aceste fapte.
Astfel numarul participantilor implicati direct in implementarea proiectelor a fost de 5842 de persoane. Datorita efortului depus de acestia s-au refacut/creat peste 58.200 de m2 de spatii verzi. In mod concret s-au plantat 5.854 de pomi si copaci si peste 6.600 de rasaduri de flori si plante ornamentale.

3. Castigatorul Premiul MOL “Spatii verzi” editia 2007

Cistigatorul premiului este Asociatia PROSCOALA din Carei – care primeste o suma echivalenta cu valoarea finantarii obtinute pentru implementarea proiectului Parcul scolii – o oaza in mijlocul cartierului de beton. Suma castigata este de 7.500 RON.

Mai multe detalii la:
www.repf.ro
office@repf.ro
tel: 0266310678

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente