Programul „Spatii Verzi” Editia 2008

  Program realizat in parteneriat de catre MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat

  MOL Romania in parteneriat cu Fundatia pentru Parteneriat, lanseaza editia 2008 a programului „Spatii verzi” – program ce urmareste implicarea comunitatilor in proiecte de infiintare, amenajare si de reabilitare de spatii verzi publice. Programul este destinat organizatiilor neguvernamentale din Romania in parteneriat cu scoli si/sau institutii publice din localitatile mai jos enumerate. Se pot solicita fonduri pentru infiintarea si reabilitarea parcurilor publice, terenurilor de joaca, parcurilor scolilor pe baza principiilor mediu-protective in scopul utilizarii comunitare.

  Suma disponibila pentru anul 2008 este echivalentul in RON a 50.000 EUR.

  Suma maxima ce poate fi ceruta este de 7.500 RON/ proiect.

  Sunt finantate proiecte ale organizatiilor din urmatoarele localitati:

  Aiud Cluj Napoca Odorheiu Secuiesc Sf-Gheorghe
  Alba Iulia Constanta Onesti Sibiu
  Alexandria Craiova Oradea Sighisoara
  Arad Deva Orastie Slatina
  Bacau Drobeta Turnu Severin Petrosani Slobozia
  Baia Mare Focsani Piatra Neamt Suceava
  Bistrita Galati Pitesti Targoviste
  Bors Gheorgheni Ploiesti Tg-Jiu
  Botosani Giurgiu Ramnicu Valcea Tg-Mures
  Braila Hunedoara Reghin Tg-Secuiesc
  Brasov Iasi Resita Tarnaveni
  Bucuresti Lugoj Roman Timisoara
  Buzau Medias Satu Mare Turda
  Carei Miercurea-Ciuc Sebes Zalau

  Data de lansare a ofertei de finantare: 11 octombrie 2007
  Data limita de depunere a cererilor de finantare: 11 DECEMBRIE 2007, ora 16.00 (Cererile de finantare trebuie sa ajunga la sediul fundatiei pana la data de 11 decembrie 2007, ora 16.00)


  2. Rezultatele programului in 2007

  Rezultatele programului au depasit cu mult asteptarile celor doua organizatii partenere initiatoare. Acest lucru s-a observat inca din momentul inchiderii sesiunii de finantare, fiind depuse in total 136 proiecte de catre organizatii neguvernamentale in parteneriat cu scoli si institutii publice, ceea ce denota un interes major. Cele 19 proiecte din 18 orase ale Romaniei au produs rezultate semnificative atat din punct de vedere al implicarii comunitatilor cat si din punct de vedere al impactului asupra mediului urban. Cifrele cumulate ne dovedesc aceste fapte.
  Astfel numarul participantilor implicati direct in implementarea proiectelor a fost de 5842 de persoane. Datorita efortului depus de acestia s-au refacut/creat peste 58.200 de m2 de spatii verzi. In mod concret s-au plantat 5.854 de pomi si copaci si peste 6.600 de rasaduri de flori si plante ornamentale.

  3. Castigatorul Premiul MOL „Spatii verzi” editia 2007

  Cistigatorul premiului este Asociatia PROSCOALA din Carei – care primeste o suma echivalenta cu valoarea finantarii obtinute pentru implementarea proiectului Parcul scolii – o oaza in mijlocul cartierului de beton. Suma castigata este de 7.500 RON.

  Mai multe detalii la:
  www.repf.ro
  [email protected]
  tel: 0266310678

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *