Solutii noi pentru lucrarile hidrotehnice

Directorul Directiei Apelor Siret, Emil Vamanu, a participat, saptamina aceasta, la o intilnire pe probleme de investitii, organizata la Cheile Gradistei – Moeciu, de ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi.

Au fost invitati sa participe reprezentanti ai firmelor de proiectare si constructie din companiile care au contracte cu Administratia Nationala Apele Romane, precum si directorii tehnici din directiile teritoriale de ape.

“Ministrul Mediului a vorbit despre importanta gasirii celor mai adecvate metode pentru imbunatatirea calitatii constructiilor in domeniul apelor. S-a subliniat faptul ca in realizarea de amenajari hidrotehnice trebuie sa se tina cont de toate aspectele: specific local, turism, zone protejate, habitate. De asemenea, trebuie avuta in vedere protejarea biodiversitatii, a bogatiei si resurselor naturale, a florei si faunei. Trebuie sa renuntam la lucrarile masive, din betoane, si sa adoptam de acum solutii care sa se incadreze in specificul zonei, din lemn, piatra si material local”, explica directorul Emil Vamanu.

Sursa: Ziarul de Bacau

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente