Korodi: Tisa nu a fost poluata de accidentul de la Bors

Poluarea raului Tisa, in urma accidentului produs la Baia Borsa, a fost evitata datorita debitelor mari ale raurilor din aval, a declarat joi ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi, dupa sedinta de guvern.
attila korodi
“Avem 18 masuratori de laborator despre calitatea apei din Tisa care nu a inregistrat depasirea standardelor de poluare transfrontaliera”, a spus Korodi. El a subliniat, insa, ca limitele de poluare nu au fost depasite datorita debitelor raurilor din aval, “dar aceste tipuri de accidente pot avea consecintele de care nu avem nevoie in Romania”.
Potrivit lui Korodi, acest lucru a fost confirmat si de partea ungara, printr-o scrisoare transmisa de ministrul Mediului si Apelor de la Budapesta. Korodi a apreciat ca disponibilitatea la comunicare intre autoritatile de la Bucuresti si Budapesta a linistit opinia publica din Ungaria cu privire la accidentul care ar fi putut polua apele Tisei. “Prin verificarile din teren a spus ca a fost foarte utila pentru a linisti opinia publica din Ungaria ca nu este vorba de o poluare pe Tisa. Partea ungara subliniaza ca actiunea noastra transparenta a intarit si mai mult cooperarea dintre cele doua ministere”, a spus Korodi. Potrivit acestuia, Ministerul Mediului va face, in urmatoarele saptamani, o analiza detaliata pentru a afla cauzele producerii accidentului de la Baia Borsa.
“Am decis sa facem o analiza foarte stricta in saptamanile urmatoare cu privire la cauza producerii accidentului”, a precizat Korodi.
Din cauza precipitatiilor abundente cazute in 26 si 27 iulie, apele din iazurile de decantare Colbu I si Colbu II s-au revarsat. Deversarea de steril a produs poluare doar pe paraul Cisla.

Sursa: E-Strada Maramureseana

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente