La FanFest, Rosia Montana prinde viata!

  0
  441
  La FanFest, Rosia Montana prinde viata!
  La FanFest, Rosia Montana prinde viata!

  Pregatirile pentru o noua editie FanFest, intre 15-19 august, au intrat in linie dreapta. In cele de mai jos sunt descrise doar cateva din activitatile ce coloreaza viata Rosiei Montane in aceste zile.

  Sus in deal era o … bucatarie
  In acest weekend, echipa de interventie rapida FanFest s-a mobilizat exemplar 🙂 Bucataria FanFest a fost coborata, la propriu, de pe platoul Jig Vaidoaia, pe proprietatea lui Eugen David, presedintele Alburnus Maior. Construita in 2007 de voluntari, atunci cand FanFest se desfasura pe platou, bucataria a fost mutata barna cu barna, scandura cu scandura, tot prin munca voluntarilor, in sat. Din nou spatioasa ‘sala de mese FanFest’ isi va astepta invitatii si va prinde viata sub forfota pregatirilor. FanFest, inca de la prima editie, a fost si este posibil prin munca voluntarilor: oameni care isi pun la bataie timpul liber, nervii, creativitatea si puterea de munca in sprijinul Rosiei Montane. Pentru ei si toti cei care fac FanFest sa se intample: BRAVO! Fotografiiaici.

  Suntem in fierbere 🙂
  Zilele acestea echipa FanFest este neobosita: telefoane, programari, retusuri la program, conversatii de tot felul si agitatie. Cativa dintre noi si-au facut curaj si au pus oalele pe foc! Din rosii proaspete se face bulionul, iar din zmeura de padure – dulceata! Bucatele si echipa sunt in clocot! Ne asteapta zile minunate in care toata aceasta munca prinde un contur foarte clar si drag noua: FanFest. Va asteptam sa fiti alaturi de noi, in numar cat mai mare la FanFest! Fotografii aici.

  Intre timp prima casuta prin programul Adopta o Casa este renovata
  Echipa de voluntari sosita la Rosia Montana prin programul Adopta o Casa a inceput lucrul de luni. S-a lucrat cu mult spor la Biserica Unitariana si Casa 1248 din Tarina. In Tarina, o echipa s-a ocupat de degajarea molozului rezultat din  prabusirea unor parti de zid si curatarea intregii curti, iar o alta de realizarea unor sprijiniri care sa asigure stabilitatea zidului inclinat al parterului. La Biserica Unitariana s-a trecut direct la rerostuirea suprafetelor de zid curatate de tencuiala anul trecut. Pentru informatii si donatii in lei si euro (inclusiv PayPal) va sta la dispozitie paginawww.adoptaocasa.ro.

  Sa il intampinam cum se cuvine pe Tica Darie!    

  Tica Darie. Un temerar biciclist. Un erou care merita intampinat cum se cuvine la FanFest Rosia Montana. A dat dovada ca este un om caruia ii pasa. A dus mesajul Campaniei Salvati Rosia Montana prin toate orasele prin care a pedalat: Copenhaga, Berlin, Dresda, Praga, Viena, Bratislava, Budapesta. Dragi prieteni, el pedaleaza din Copenhaga pana in Rosia Montana!! Poate la capatul drumului ii va fi sete, poate si-ar dori un energy-bar, sau un mar, poate va fi obosit. Asa ca am facut un event pentru acei biciclisti, si nu numai, care ar dori sa il incurajeze la final de drum. Ne va anunta cand intra in tara, ca sa vedem cum ne intalnim pe traseu cu el.
  Join & share si fiti pe faza!
  Aici puteti urmari traseul lui Tica Darie.

  „Nu se poate sa asistam nepasatori la desfasurarea febrila si ilegala a proiectului de la Rosia Montana deoarece a fost pus in pericol unul dintre cele mai mari patrimonii romane din Europa, un sit arheologic a carui distrugere afecteaza grav identitatea poporului roman.  Acesta este motivul principal pentru care am sustinut FanFest, o manifestare culturala in intampinarea acestor valori inestimabile.”
  Serban Cantacuzino – presedintele Fundatiei ProPatrimonio, fost Secretar al Comisiei Regale de Arte Frumoase din Londra

  Programul complet al activitatilor propuse in 2012 il puteti consulta pe www.fanfest.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.