La Intorsura Buzaului ar putea fi amenajat un parc eolian

0
467

Autoritatile locale din orasul Intorsura Buzaului, judetul Covasna, poarta discutii cu cateva firme straine interesate sa investeasca in amenajarea unui parc eolian pe un deal din localitate, unde au identificat o zona cu vanturi favorabile.
parc eolian la intorsura buzaului
Viceprimarul orasului, Tiberiu Hermenean, a declarat ca proiectul este in studiu si este vorba de cateva zeci de mori de vant, intre 20 si 40, care vor fi amplasate pe Dealul Taberei. Viceprimarul a subliniat ca morile inalte de 150 de metri vor fi amenajate astfel incat sa nu deranjeze locuitorii prin zgomot sau prin umbrele pe care le pot da.”Nu vrem sa facem ceva distructiv din ceva atractiv”, a precizat Hermenean.

Pentru realizarea acestui parc eolian autoritatile locale din Intorsura pun la dispozitie terenul, respectiv o suprafata de 200 de hectare, din care investitorul va alege probabil culmea de deal, iar in prima faza va avea loc arondarea terenului pentru un studiu amanuntit privind realizarea acestui parc eolian.

Pana acum s-a discutat cu patru potentiali constructori, terenul urmand sa fie scos la licitatie, conform prevederilor legale.

Pana acum, in mai mult zone din tara s-a anuntat construirea unor parcuri eoliene. Cel mai mare astfel de parc ar fi cel care va fi construit de catre Tomis Team in Dobrogea, cu o putere instalata de 600 MW. Tot in Dobrogea, in localitatea Tariverde, Iberdola si Eolica Dobrogea vor construi un parc de turbine eoliene cu o putere finala instalata de 1.500 MW, dupa ce in prima faza va avea 600 de MW. Potrivit estimarilor, acest parc ar urma sa fie pus in functiune dupa 2010.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.