La petrecerea presedintelui din Zimbabwe se va servi carne de elefant

0
586
La petrecerea preşedintelui din Zimbabwe se va servi carne de elefant
La petrecerea presedintelui din Zimbabwe se va servi carne de elefant
La petrecerea presedintelui din Zimbabwe se va servi carne de elefant

Ziua de nastere a presedintelui Zimbabwe, Robert Mugabe, este sarbatorita in fiecare an cu mare fast. In ciuda devastarii economice a tarii, pe 28 februarie se va celebra ziua conducatorului cu fotbal, concerte si o petrecere luxoasa in onoarea „tovarasului“ presedinte care anul acesta a implinit 91 de ani si 35 de ani de „domnie“.

Anul acesta, pentru a marca cei 91 de ani impliniti de Robert Mugabe, la petrecere se va servi carne de vanat, inclusiv de elefant, fapt criticat de multi ca fiind „lipsit de etica“ si despre care localnicii spun ca ii saraceste si mai mult.

Potrivit publicatiei de stat „The Chronicle“, un fermier local a donat doi elefanti, doi bivoli, sapte antilope si un leu pentru petrecerea presedintelui. Tendai Musasa, fermierul proeminent din Zimbabwe, e estimat valoarea animalelor la 120.000 de dolari si l-a denumit „un gest perfect“. Animalele sunt sacrificate inaintea petrecerii, iar carnea va fi pastrata in frigiderele unui hotel.

Insa localnicii din zona spun ca animalele fac parte din cota anuala de vanat a comunitatii, deci ei vor fi cei pagubiti. Insa nu pot denunta donatia fermierului de teama ca vor considerati ca oponenti ai presedintelui, a notat „The Chronicle“.

„Nu sunt de acord cu donarea de animale salbatice pentru o petrecere“, a declarat Johnny Rodriguez, presedintele unei asociatiei de conservare a animalelor salbatice din tara, denumind uciderea elefantilor ca fiind „complet lipsita de etica“.

Zimbabwe este deja criticata pentru tratamentul elefantilor, inclusiv capturarea puilor de elefant pentru a-i exporta in tari ca Emiratele Arabe Unite sau China.

Petrecerea presedintelui va avea loc pe 28 februarie la Elephant Hills, un hotel luxos de langa cascada Victoria. La petrecere sunt asteptati aproape 20.000 de invitati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.