La semnal, bicicletele sus! Critical Mass de primavara la Oradea

La semnal, bicicletele sus! Critical Mass de primavara la Oradea
La semnal, bicicletele sus! Critical Mass de primavara la Oradea

In plin proces de realizare a noilor piste pentru biciclisti de catre Primarie, Asociatia Pro Bikers a actionat in spiritul zicale „bate fierul pana-i cald!”. Sute de pedalatori s-au adunat azi, 22 aprilie, pentru a da jos o parte a kilogramelor acumulate in perioada pascala si pentru a cere in mod specifica conducerii orasului sa nu uite pentru niciun moment de existenta biciclistilor din traficul oradean. Editia de primavara a Critical Mass s-a desfasurat sub atenta supraveghere a Politiei Rutiere conform unui desfasurator deja clasic. Dupa adunarea din Parcul Magnoliei din Rogerius, amatorii de ciclism au pornit intr-un traseu prestabilit prin municipiu, usor modificat fata de editiile trecute ale evenimentului. Asa cum bihorstiri.ro a scris saptamana trecuta, calea de urmat pentru marti a fost urmatoarea: Parcul Magnoliei – str. Transilvaniei – Bdul. Dacia – Parcul Petofi – Str Republicii – Bdul Magheru – Bdul Dimitrie Cantemir – str. Lugojului – str. Sextil Puscariu – Pcul 22 Decembrie – str. Horea – str. Sucevei – str. Avram Iancu – Piata Unirii. Punctul terminus a fost locul celui mai spectaculos moment. Este vorba despre ridicarea bicicletelor in aer, semn de descatusare totala a energiilor, dar si semnal tras in directia administratiei locale.

Ca scena are loc de fiecare data in fata Primariei, unde ar trebui sa fie ochi care sa vada si urechi care sa auda doleantele biciclistilor locali. In ultima vreme, Municipalitatea s-a aplecat ceva mai mult asupra problemei, pe langa proiectul transfrontalier al constructiei de pista, in Oradea derulandu-se chiar in aceasta perioada o lucrare similara care sa imbogateasca zestrea de drumuri special facute pentru cei care prefera sa se deplaseze pedaland prin oras.

Marti, 22 aprilie, peste 300 de biciclisti au ales sa ia parte la proiectul Pro Bikers, urmand ca, in functie de vreme, sa mai aiba loc si o editie de toamna a Critical Mass.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *