Lacul Ciuperca va fi ecologizat si modernizat

  0
  374

  La Tulcea, au demarat oficial lucrarile de ecologizare si reamenajare a lacului Ciuperca, situat in apropierea centrului municipiului, pe vremuri cunoscuta zona de promenada a orasului de la portile deltei.

  Cu toate ca problematica era arhicunoscuta inca din 1990 si figura in ofertele electorale ale fiecarui candidat la primaria municipiului Tulcea, abia acum s-au gasit fondurile necesare pentru demararea lucrarilor.

  Aceasta investitie, ca sursa de finantare, este impartita in doua: aproximativ 70 de miliarde sunt obtinuti printr-un proiect inaintat de catre Primaria Tulcea la Autoritatea Fondului de Mediu, iar pana la incidenta sumei de 100 de miliarde, la cat este estimat proiectul, finantarea apartine Consiliului Local Tulcea, termenul limita de finalizare a lucrarilor fiind iunie 2009.

  Lucrarile vor fi efectuate de S.C. Deltacons Tulcea, in prima faza urmand a fi taiat stuful de pe mal, dupa care se va continua cu dragarea fundului lacului pana la o adancime de 2,5 metri. Pentru aceasta operatiune, se foloseste o draga speciala refulanta, care impinge namolul pe conductele de pe lac.

  Acesta este depozitat pe mal, in locuri special amenajate, urmand a fi dus cu masinile, dupa ce se usuca, la groapa de gunoi a orasului.

  Dupa drenarea si curatarea lacului, urmeaza amenajarea marginii lacului, cu tot ce inseamna instalatii de fixare a malului, la care se vor adauga lucrari de ambientare, cu tot ce inseamna drumuri, alei pietonale, reabilitarea zonelor verzi si a zonelor de agrement, reabilitarea iluminatului electric.

  „Va fi un punct de atractie regional, si nu local. Sunt convins ca va atrage turisti si, daca vreti, oameni care vin nu numai din zona municipiului si a judetului. Este posibil sa avem vizitatori din judetul Constanta, care sa vina, in contrapartida litoralului, sa vada o zona de agrement european, care va fi lacul Ciuperca”, a declarat cu aceasta ocazie primarul municipiului Tulcea, dr. ing. Constantin Hogea.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.