Ursii flamanzi ataca fermele taranilor din China

0
304

Ursii bruni, care din cauza climei inca nu au intrat in hibernare, au invadat Parcul National „Cele Trei Rauri”, care se afla in sud-estul provinciei Yunnan, din China.

In 2003, reprezentantii UNESCO au adaugat Parcul National pe lista siturilor care alcatuiesc patrimoniul mondial. Asta nu i-a impiedicat pe ursi sa atace sau sa distruga mari cantitati de recolte.

Locuitorii din Yunnan sunt ingroziti si incearca prin toate metodele sa scape de animalele salbatice. O problema o constituie si faptul ca populatia de ursi a crescut foarte mult in regiune, mai ales dupa ce guvernul a hotarat ca tuturor fermierilor sa le fie confiscate pustile, dupa ce vanatoarea a fost interzisa in parcul national, in anul 1990.

„Pana acum, in satele noastre, ursii bruni au omorat mai mult de 20 de oi si au distrus 10 hectare de culturi”, a precizat fermierul Feng Yuzhong. Pierderile provocate de invazia ursilor bruni se ridica la 100.000 de ieni. Din cauza capriciilor vremii, ursii isi incep hibernarea mai tarziu, fapt pentru care sunt nevoiti sa-si caute hrana in continuare. Cum in munti animalele nu mai gasesc nimic de mancare, in acest anotimp ele incep sa atace fermele locuitorilor.

In cautarea disperata dupa hrana, ursii bruni, specie protejata prin lege in China, i-au speriat atat pe localnici, cat si pe turisti. Chinezii au fost pusi in situatia de a incerca toate solutiile posibile pentru a-i indeparta. Ei au instalat clopote si sperietori din paie pe suprafete intinse, dar fara niciun rezultat. Ursii nici nu s-au sinchisit de ele.

Mai mult decat atat, pentru a-si proteja casele de posibile atacuri ale ursilor, localnicii si-au cumparat mai multi caini. Unii au luat in calcul chiar si posibilitatea de a planta numai soiuri de plante pe care ursii nu le mananca.
Nu mai tarziu de acum cateva zile, locuitorii Yunnan au angajat o echipa de vanatori profesionisti pentru a omori mai multi porci mistreti. Animalele salbatice invadasera zona tot in cautarea hranei.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.