Lacul din Stefanesti s-a transformat, din bazin piscicol, intr-o fosa imensa pentru un cartier rezidential din apropiere

Lacul din Stefanesti s-a transformat, din bazin piscicol, intr-o fosa imensa pentru un cartier rezidential din apropiere

Dezastrul de pe lacul Stefanesti continua! Tone de peste mort din cauza apei poluate sunt scoase in fiecare an din balta. Desi s-au facut nenumarate sesizari, nicio autoritate nu a reusit sa rezolve problema, veche de zece ani. Oamenii spun ca lacul de la marginea Capitalei s-a transformat, din bazin piscicol, intr-o fosa imensa pentru un cartier rezidential din apropiere, dar si pentru orasul Otopeni.

 

Tone de peste mort in lacul de la Stefanesti, din cauza poluarii

Administratorul lacului din Stefanesti a surprins vidanje care au fost filmate chiar in momentul in care goleau incarcatura intr-unul dintre canalele care se scurg in lac. Iar astfel de scene au loc aproape zilnic.

„Ma confrunt de 10 ani de zile cu situatia asta, cu poluarea, cu resturile menajere ale orasului Otopeni. Este o statie de epurare care nu functioneaza. Este un cartier rezidential pe zona comunei Stefanesti, tot aceeasi problema. Am anuntat autoritatile de mi s-a facut mie rusine. Si autoritatile locale, si prefectura, si Apele Romane, Mediu. Ma bat cu morile de vant”, a declarat Gheorghe Pavel, administrator bazin piscicol.

Si localnicii spun ca au ajuns la limita rabdarii.

S-a incercat sa se obtina o explicatie pentru culoarea si mirosul apei care ajunge, din complexul rezidential, in canalele care ce se scurg in lac, insa nimeni nu pare sa stie nimic.

Nici la statia de epurare a orasului Otopeni apa nu arata mai bine. Inspectorii de la Apele Romane au dat, de-a lungul timpului, amenzi catorva vidanje care deversau ilegal, insa dezastrul de pe lacul de la Stefanesti este deocamdata de neoprit.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente