Forumul Ecologistilor din PSD solicita ministrului Laszlo Borbely sa il demita neintarziat pe secretarul de stat Marin Anton pentru atitudinea si pozitiile vadit pro-RMGC

Carmen Moldovan, presedinta Forumului National al Ecologistilor (FNE) din PSD solicita ministrului Laszlo Borbely sa il demita neintarziat pe secretarul de stat Marin Anton pentru atitudinea si pozitiile vadit pro-RMGC

Carmen Moldovan, presedinta Forumului National al Ecologistilor (FNE) din PSD si deputata social-democrata, ii solicita ministrului Laszlo Borbely sa il demita neintarziat pe secretarul de stat Marin Anton pentru atitudinea si pozitiile vadit pro-RMGC exprimate public in emisiunea ”Judeca tu”, difuzata pe 23 februarie de catre TVR.

Cu toate ca proiectul dezvoltat de RMGC se afla inca in plin proces de avizare la Ministerul Mediului, invitat in emisiunea ”Judeca tu” difuzata joi seara de catre Televiziunea Publica, Marin Anton, secretar de stat in acest Minister, s-a exprimat fara echivoc in favoarea exploatarii miniere cu cianuri propuse de Gold Corporation la Rosia Montana. Astfel, intrebat in chiar deschiderea emisiunii despre cum priveste aceasta exploatare, Marin Anton a afirmat ca este vorba despre ”un proiect de aur curat”.

In aceste conditii, Carmen Moldovan considera ca pozitia exprimata public de Marin Anton este absolut incompatibila cu echidistanta ceruta de functia pe care o ocupa la Ministerul Mediului. Mai mult, presedinta FNE atrage atentia ca declaratiile vadit pro-RMGC facute de Marin Anton sunt cu atat mai grave cu cat proiectul minier cu cianuri dezvoltat de compania canadiana se afla in plin proces de avizare la Ministerul din a carui conducere face parte.

”Din nefericire”, atrage atentia presedinta FNE, ”atitudinea lui Marin Anton nu este altceva decat o imitatie a ceea ce a vazut la superiorii sai ierarhici. Nu mai departe de acum cateva luni ministrul Mediului lauda in mod deschis solutia tehnologica propusa de canadieni, considerand ca este vorba despre ‚cea mai moderna instalatie din Europa in sistem inchis’. Nu cred ca mai mira pe nimeni ca subordonatii sai nici macar nu mai incearca sa mimeze impartialitatea institutionala la care sunt obligati de legile acestei tari”, a precizat social-democrata.

Carmen Moldovan ii solicita ministrului Laszlo Borbely sa il demita neintarziat pe Marin Anton, subliniind ca un asemenea demers este o sansa pe care o are ca ministru de a demonstra ca procesul de avizare al proiectului RMGC nu este o farsa grosolana si a salva astfel ce se mai poate din credibilitatea institutionala a Ministerului Mediului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente